Exponálj a jövőre! – Kapcsoló fotópályázat

Kiíró: Legrand Zrt. a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen

Beküldési határidő: 2011. június 30. (szerda), 16:00 óra

Pályázat tárgya: Jelen pályázat fő célkitűzése a Legrand Zrt. által gyártott különféle méretű és anyagú kapcsolók szokatlan, nem hétköznapi aspektusból történő bemutatása, amely teret enged a hagyományos képi megjelenítéstől történő elvonatkoztatásnak, ezáltal akár új formát, értelmezést adva a bemutatott termékeknek.
A PÁLYÁZAT TÁRGYA
A Legrand Zrt. által gyártott és forgalmazott kapcsolócsaládok, kapcsolóegységek kreatív, újszerű bemutatása rendhagyó fényképeken keresztül.
Elsősorban olyan megoldásokat várunk, amelyek elvonatkoztathatók a fénykép tárgyának eredeti funkciójától, s lehetőleg modern, innovatív szemléletet tükröznek.

A PÁLYÁZÓK KÖRE, A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
A pályázaton részt vehet minden olyan 18. életévét betöltött személy, aki nem minősül hivatásos fényképésznek vagy fotóművésznek (nem gyakorló szakember), hanem szabadidős tevékenysége része a fényképezés.
A pályázat benyújtásához online regisztráció szükséges a Legrand Zrt. www.legrand50.aktivitas.hu oldalán.
Személyenként maximum 2 darab pályaművet fogadunk el. Hiányosan beadott pályamunkákat, ill. jegyzett szakemberek felvételeit nem áll módunkban elfogadni.
További feltételek:
Pályázni csak olyan tervvel lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a kiírásban foglalt feltételeket és alávetik magukat a bíráló bizottság döntésének. A bíráló bizottság döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.
A nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikon a kiíró, illetve a kedvezményezett szervezetek kizárólagos szabad felhasználási jogot szerezzen korlátlan területi és időbeli hatállyal. A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiíró, illetve a kedvezményezett szervezetek, a benyújtott pályamunkák megvalósítására opcióval rendelkezik, és a pályázó köteles a kiíró írásbeli engedélyét kérni a mű más személy általi felhasználására. A bíráló bizottság a nyertes művek mellett is találhat megvalósításra érdemes pályaműveket, melyek felhasználási jogai külön megállapodás tárgyát képezik.
A pályázat beküldésével a pályázó automatikusan beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és annak anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója bemutathatja.

A PÁLYÁZATHOZ BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK
Kötelezően benyújtandó szöveges és képi dokumentáció:
1. Az alkotás címe és rövid leírása (max.600 karakter)
2. Online regisztráció
Fényképes dokumentáció elkészítésének kritériumai: a képek elkészítéséhez bármilyen típusú fényképezőgép használata megengedett. A képek Adobe Photoshop, Adobe Illustrator és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos módosítása nem engedélyezett!

A PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE
Az értékelés egy fordulóban történik független szakmai bíráló bizottság bevonásával.
Beadandó dokumentáció: Maximum 2 db színes (RGB) vagy fekete-fehér jpg kép, amelyek egyenként nem haladhatják meg az 5 Mb-ot.
A pályázati anyagon kizárólag a regisztrációban is megadott név szerepeljen, pl. a következő módon: „Nagy_Tivadar_1.jpg” .
A pályázni kívánt alkotás képét a pályázónak fel kell töltenie a www.legrand50.aktivitas.hu oldalra.
A feltöltés feltétele a regisztráció, melyet szintén az oldalon tehet meg a pályázó. A regisztráció folyamán a pályázónak meg kell adnia a nevét, elérhetőségét, a pályamű címét és a kategóriát, amiben pályázni szeretne.
Beérkezési határidő: 2011. június 30. (szerda), 16:00 óra
A megadott határidőn túl benyújtott pályázatok érvénytelenek.
A pályázat beadásának módja:
Elektronikusan benyújtandó a www.legrand50.aktivitas.hu oldalon, pályamunkák menüpont alatt.
online regisztráció
2 db színes (RGB) vagy fekete-fehér jpg kép
A pályamunka címe és rövid leírása Word vagy pdf dokumentumban
A pályázat eredményéről a pályázók e-mailben kapnak tájékoztatást 2011. augusztus 1-ig.
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó: 2011. szeptember
Értékelési szempontok:
Újszerűség, egyedi látásmód
Esztétikai megjelenés és érthetőség
A fotótechnika innovatív használata

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG TAGJAI
A beérkezett pályamunkákat független, szakértő zsűri bírálja el.
Domán Rajmund, díjnyertes formatervező
Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója
Kopek Gábor, a MOME rektora, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének tagja
René Roudat, a Francia Köztársaság Magyarországi Nagykövete
Román Sándor, táncművész, koreográfus, érdemes művész, az ExperiDance Táncszínház művészeti
vezetője

DÍJAZÁS
A pályázat lezárásaként egyetlen pályamunka részesül tárgyi díjazásban, amely egy a Legrand csoporthoz tartozó prémium kategóriájú BTicino márkájú video kaputelefon.
A bíráló bizottság a nyertes pályamunka mellett kiválasztja azt a további 11 alkotást, amelyek a Legrand Zrt. egy tervezett kiadványában (pl. naptár) szerepelnek majd.
Továbbá a bíráló bizottság a nyertes pályamunka mellett kiválasztja azokat az alkotásokat, amelyek a egy potenciális kiállítás keretén belül kerülnek bemutatásra a későbbiekben.
(Részletek később.)

KIÁLLÍTÁS ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2011 őszén kerül sor. (Részletek később.)

INFORMÁCIÓ
A pályázattal kapcsolatos további információ az alábbi e-mail címen kérhető:
forma@mome.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése