Markaz ... egy falu, amelyről festők álmodnak

A Markazi Turisztikai és Kulturális Egyesület meghirdeti fotópályázatát "MARKAZ ... egy falu, amelyről festők álmodnak" címmel.
A pályázat védnöke: Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes. A pályázat célja, hogy a településünkön megörökített vizuális élményeket egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassuk. Azokat a felvételeket várjuk, amelyek Markaz község közigazgatási területén (bel-, és külterület) készültek. Ezekből - kellő mennyiség és minőség esetén - kiállítást tervezünk a 2011. május 21-i Márk-napi sokadalom rendezvényünkön, illetve megjelentetjük honlapunkon. A fotók beküldésének határideje: 2011. május 6.
Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton amatőrfotósok részvételét várjuk életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a helyieket és turistákat, akik markazi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel. 2. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek korábbi fotókiállításon, kiadványban még nem jelentek meg, díjazásban nem részesültek.
3. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, településképek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Markaz mely pontján készültek.
4. Egy pályázó maximum 3 digitális (JPEG) vagy digitalizált felvételt (JPG formátumban) küldhet be. A fotók hosszabbik oldala legalább 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg a 3 MB-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
5. A pályaműveket e-mailben - minden képet külön csatolva mellékletként - az info@markazturisztika.hu címre lehet beküldeni. Egy küldemény terjedelme - a mellékletekkel együtt - ne legyen nagyobb, mint 10 MB. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Óriásleveleket, becsomagolt állományokat nem fogadunk.
6. Minden digitális felvételt meg kell küldeni postán, papírképként is 20×30 cm méretben. Valamennyi fotó hátoldalán (öntapadós etiketten) olvashatóan szerepeljen a - nevezési lappal egyezően - a kép sorszáma, a szerző neve, e-mail címe, pontos földrajzi meghatározás, ahol a kép készült, a kép rövid címe.
7. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében, hátoldalán feltüntetett leírással. A nevezési lap 2011. április 6-ától letölthető a www.markazturisztika.hu oldalról. A nevezési lap aláírásával, és a képek postai úton történő beküldésével jelzi a pályázó, hogy elfogadja a pályázati feltételeinket.
8. A beküldött fotókat a szerzők nem kapják vissza, azokat kiállítási céllal megtartjuk.
9. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.
10. Díjazás: 1-3. díj: 5000-10 000 Ft értékű ajándék és oklevél.

Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2011. május 6.
Zsűrizés: 2011. május 13-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről, fotókiállítás időpontjáról (kizárólag e-mailben): 2011. május 15-éig.
További információ kérhető a Markazi Turisztikai és Kulturális Egyesület titkárától, Vasné Kovács Andreától. Postacím: 3262 Markaz, Mikes K. út 5-7. Tel.: 30/387-0649; e-mail: andikovacs@freemail.hu. Nevezési lap ugyanitt igényelhető vagy letölthető a www.markazturisztika.hu címről.

Forrás: www.sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése