Keresd a ZS rovásjelet! - fotópályázat

Kiíró: Rovás Alapítvány

Pályázat határideje: 2010.05.31. 

Pályázat Témája: A pályázat célja a felkelő napos - ZS rovásjeles kapukról adat gyűjtése, dokumentálása. Régi képekkel, rajzokkal is lehet pályázni.

A Rovás Alapítvány fotópályázata: rovás ZS jeleket keresünk erdélyi, s ezen belül a csíki kapukon! Csíksomlyóra zarándoklók, kérjük járjanak nyitott szemmel!

A beküldött fényképek alapján pontosabb képet kaphatunk ennek a kevéssé ismert kapudíszítésnek az elterjedtségéről, melyről a Rovás Alapítvány úttörő jellegű könyvet szándékozik kiadni.

A pályázaton bárki részt vehet, akár vendégként, akár helyi lakosként fedez fel a témába illő kapukat. A pályázatot iskolák tanulói és cserkészek számára külön figyelmébe ajánljuk.

Beküldendő pályázat tartalmazza a következőket:

* teljes kép a kapuról
* a rovás ZS jeles részlet vagy felkelő napocskás részlet, közelről fényképezve
* fénykép készítésének helye - község neve, utca neve (ha ismert)
* fénykép készítőjének / pályázónak neve

Eddigi kutatásaink alapján az alábbi háromféle megjelenési formát keressük. Előfordulhat, hogy csak a felkelő Nap motívum látszik, bár a hasonló szomszédos kapukon ki van faragva a rovás ZS jel is.

Elfogadjuk az üres felkelő napos motívumos kapukat a ZS jel nélkül is! A rovás ZS jel alsó szára hiányozhat, ekkor a rovás 50-es jelére emlékeztet, ez is megfelelő. Olyan eset is lehet, amikor rudakból készítették el a rovás ZS jel vagy a felkelő napocska formáját, tehát sokféle technikai megoldás létezik - mindegy tehát, hogy készült.


A pályázatra bármennyi képpel lehet pályázni. A pályázatra beküldött, dokumentált kapuk után pontot kapnak, a pontszámok összesítése után kialakult rangsor szerint díjazzuk a pályázókat: kapunként 1 pont jár (tehát nem a fényképek, hanem a téma/kapuk száma számít).

Díjazás, jutalmak:

* Az első helyezett egy hétvégét tölthet el Csíkrákoson a Cserekert Fogadó felajánlásaként (szállás, ellátás két fő részére, két éjszakára), ahol megtekintheti a nevezetes csíkrákosi táltos-rajzos templomot, a Bogát-hegyi kápolnát valamint a csíkrákosi rovás ZS jeles kapukat.
* Az első három helyezett könyvcsomagot kap az Arc Építész Kft. felajánlásaként
* Az első öt helyezett tiszteletpéldányt kap a pályázat nyomán teljessé váló könyvből, a Rovás Alapítvány felajánlásaként
* Minden képpel pályázó neve feltüntetésre kerül a könyvben, mint közreműködő, adatgyűjtő
* A kevesebb képek beküldői között pedig sorsolással osztunk ki további 5 tiszteletpéldányt.

A Pályázat során a felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk, amelyeket a rovas.info honlapon is közzéteszünk.

Pályázati határidő: 2010. május 31.

A pályázatot elektronikusan kell beküldeni a címre.

Támogatóink:

* Cserekert Fogadó
* Arc Építész Kft.
* Aranytarsoly – a hagyományőrzők lapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése