Tervezz borosüveggel!

A Patricius Borház pályázatot hirdet fiatal alkotók számára. A feladat borospalackokból kortárs alkotások készítése.

A fiatal designerek, iparművészek pályázhatnak képzőművészeti alkotással, ezen belül interaktív - azaz környezeti hatásokra reagáló - megoldással, szoborral és alkalmazott művészeti megoldással: kerti bútorral, árnyékolást, vagy útjelölést, útbaigazítást segítő objektumokkal.

Pályázati határidő: 2012. szeptember 10.


A szakmai zsűri által kiválasztásra kerülő három-öt nyertes pályázó műve kerül majd megvalósításra, ők fejenként nettó 100 000 Ft díjazásban részesülnek, illetve minden pályázó egy-egy díszdobozos borválogatást kap a borászat termékeiből. A művek elkészítéséhez a borászat finanszírozza az anyagköltséget és biztosítja a felhasználható borospalackokat, igény esetén az alkotáshoz helyszínt és szállást is biztosítanak a borászat területén.

A pályázati terveket szeptember 10-ig várják a
pályázat2012@patricius.hu e-mailcímre. A nyertes alkotásokból október 13-november 30. között ingyenes kültéri kiállítást rendeznek Bodrogkisfaludon, a íborház területén Patricius Design Terasz címmel.

A pályázat kiírásával a borház célja, hogy felhívja a figyelmet a Tokaji régióra, az egyedülálló zempléni természeti környezetre, az újrahasznosítás fontosságára, valamint a borászat, a borkultúra és a kortárs művészet kapcsolódási lehetőségeire, melynek a Patricius Borház hosszú évek óta elkötelezett híve.

Együttműködő partnerek: Bircsák Eszter független kurátor, WAMP, MOME Line

http://patricius.hu



forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése