InternetVers Fesztivál hatodszor!

Pályázat egy jól működő országos fesztivál megrendezésére


A pályázat célja

A korábbi InternetVers Fesztiválok szervezői a most soron következő, hatodik találkozó megrendezéséhez új helyszín, település jelentkezését várják.


A pályázók köre

A szervezők várják olyan művelődési intézmények, kultúrházak jelentkezését, akik szívesen együttműködnének a 2013. évben megrendezésre kerülő VI. InternetVers Fesztivál lebonyolításában.


Pályázati határidő:
2012. szeptember 24.


A pályázat háttere, részletei

2008. április 11-12-én és 2009. május 7-8-9-én két nagysikerű rendezvény zajlott Győrött,InternetVers Fesztivál néven. Szervezői, a Hangraforgó együttes két tagja, F. Sipos Bea és Faggyas László azon ötletüket valósították meg, hogy kortárs költők megzenésítésre felajánlott verseit közzétették egy általuk működtetett internetes honlapon, melyekre verséneklő szólisták, együttesek dalokat komponáltak. A muzsikusok az így elkészült zenei alkotásokat műfajkedvelő közönség és az érintett költők jelenlétében bemutatták egy fesztivál keretében. Mivel ez a verses-zenés találkozó szervezése nincs helyhez kötve, a versek és a dalok fogadása az Interneten zajlik, a szervezők arra gondoltak, hogy a soron következő, harmadik fesztivál megrendezéséhez új helyszínt, települést keresnek. A meghirdetett fesztivált több város is szívesen fogadta, így a szervezők választása 2010-ben Mátészalka, 2011-ben Paks városára esett. Az ezt követő ötödik fesztiválnak a Fővárosi Művelődési Ház adott otthont, melynek sikeres szervezése és lebonyolítása idén, azaz 2012. április 12-13-14-én valósult meg Budapesten.

Az öt találkozóra nagy érdeklődés volt jellemző mind a költők, mind a zenészek részéről. Versek érkeztek például Kanadából, dalok Ausztráliából, de más országból is voltak résztvevői a fesztiválnak. (Az események hiteles dokumentálása megtekinthető a www.netversfeszt.huhonlapon.)

A rendezvények minden alkalommal lehetőséget teremtettek egyéb – irodalommal kapcsolatos kulturális programokra is. A házigazda város általános és középiskoláiban költők és zenészek részvételével rendhagyó irodalomórák, kisegítő iskola gyermekeinek, idősek otthona és hajléktalanszálló lakói számára előadások, könyvtárakban, könyvesboltokban közönség-találkozók, térzenék, kiállítások, emlékhelyeken koszorúzások, valamint meghívott előadókkal színvonalas koncertek gazdagították a két-három nap eseményeit.

A fesztivál szervezői a most soron következő, hatodik találkozó megrendezéséhez
új helyszín, település jelentkezését várják.A szervezők úgy gondolják, Magyarországon bárhol megrendezhető egy ilyen jellegű kulturális találkozó, ahol van egy színpaddal rendelkező művelődési ház, vannak étkezési- és szálláslehetőségek kb. 100-150 fő részére. Ahol van a környéken irodalmi emlékhely, vannak helyi alkotók, van művészetpártoló önkormányzat, vannak civil szervezetek, akik anyagilag is képesek támogatni a magyar irodalmi kultúrát.

A fesztivál jól propagált, résztvevői az ország minden pontjáról, sőt a határon túlról is érkeznek a rendezvényeire. Az elektronikus és írott sajtó, a rádió és tv segítségével az adott településre irányul az ország figyelme, a találkozóra érkező költők, zenészek és a látogatók jó hírét vihetik a világba. A szándék az, hogy évente más és más régiókba utazzon a fesztivál, így egy-egy tájegység kulturális életét nagymértékben kiegészíthesse egy ilyen országos, akár nemzetközi érdeklődésre is számot tartó esemény.

A tapasztalat szerint intézményi összefogással (önkormányzat, művelődési ház, múzeum, könyvtár, fogadóképes iskolák, stb.) könnyebben létrejön egy nagyrendezvény színvonalas megvalósítása.

A találkozó internetes szervezési szakaszához öt hónap szükséges – ezalatt áll össze a résztvevők pontos létszáma, ezért a jelentkezéseket 2012. szeptember 24-ig a következő címre kell elküldeni: netversfeszt@gmail.com

A pályázó intézmények nagy vonalakban ismertessék helyi adottságaikat, hogy a szervezők választani tudjanak, melyik helyszín a legalkalmasabb a fesztivál számára. Ehhez javasolt a mellékletben leírt elvi működési szempontok áttanulmányozása. A VI. InternetVers Fesztivál megrendezésének pontos dátumát a pályázó intézménnyel, településsel egyeztetve a szervezők közösen alakítják ki, figyelembe véve a helyi lehetőségeket, éves rendezvényterveket.

A kiválasztott fesztiválhelyszín kihirdetése 2012. október 1-jén lesz e Felhívás megjelenési helyein.


A pályázat benyújtásának határideje

2012. szeptember 24


Kapcsolat

netversfeszt@gmail.com


Tovább a pályázati kiíráshoz


forrás: palyazatmenedzser.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése