Fotópályázat – csoportoknak és egyéni alkotóknak

A ph21 Galéria fotópályázatot hirdet egyéni és csoportos kiállításokon és a Galéria honlapján való megjelenésre. A pályázatra egyéni fotográfusok és alkotócsoportok jelentkezését is várjuk. A sikeres pályázók a Galéria kiállításain vagy honlapján kapnak megjelenési lehetőséget.

A pályázat kiírója a ph21 Galéria, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Szkéné Színház és a Vizuális Kommunikáció Műhely által közösen létrehozott, új, kortárs fotográfiai kiállítótér, melynek célja, hogy egyéni és csoportos kiállításokon keresztül teret adjon magyar és külföldi kortárs fotográfusok műveinek, kiállításain illetve honlapján igyekezzen reprezentálni a jelen fotográfiájának legújabb irányzatait és alkotóit.

Pályázati határidő:
2012. október 1. éjfél


Pályázati feltételek:

  1. Egy pályázó (egyéni pályázó vagy alkotócsoport) maximum 15 képpel pályázhat. A képek lehetnek egyediek, de tematikus sorozatok részét is képezhetik.
  2. A pályamunkákat kizárólag elektronikus formában a submission@ph21gallery.com címre kell elküldeni.
  3. A képek formátuma: 8 bit JPEG; Adobe RGB vagy sRGB; a hosszabb oldal maximum 1280 pixel; 72 dpi; maximum 1 MB.
  4. Minden file nevét az alábbi módon kérjük megadni: utónév, keresztnév első betűje, kép címe vagy száma. A file nevében ékezetes betűk ne legyenek, a szavak alsó vonallal legyenek összekötve. A file neve maximum 40 karakter lehet. (Kovács Patrícia „Útkeresés” című képe tehát ezt a nevet kapja: Kovacs_P_Utkereses.jpg; Horváth Tamás harmadik cím nélküli képe: Horvath_T_3.jpg)
  5. Az e-mail szövegében fel kell sorolni a beküldött képeket (cím vagy szám), és minden kép esetében meg kell adni a kép eredeti formátumát. Például: színes, 4304×2852, 15 MB, Nikon RAW (.NEF) file vagy 6×7 fekete-fehér negatív.
  6. Az e-mail szövegében meg kell adni a pályázó nevét és elérhetőségét (telefon, illetve e-mail cím, ha eltér attól a címtől amelyről a pályázatot beadja). Alkotócsoport esetében az alkotócsoport nevét, tagjainak névsorát és a kapcsolattartó elérhetőségét kell megadni.
  7. Sorozatok esetében az e-mailben jelezni kell, hogy mely képek tartoznak egy sorozatba és milyen sorrendben. A képeket ebben az esetben számozni kell, és a sorozat címét kell megadni (ha van).
  8. A pályázathoz csatolni kell egy rövid műleírást vagy koncepciót, mely nem haladhatja meg az 1500 karaktert.
  9. A pályázat beküldési határideje: 2012. október 1. éjfél (UTC+1). Ezt követően 2013. január 7. határidővel lehet majd új pályázatokat beadni.
  10. A pályázaton részt vehet saját alkotásaival minden 18. életévét betöltött személy és olyan alkotócsoport, amelynek minden tagja legalább 18 éves.
  11. A résztvevők a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják a pályázati feltételeket,  miszerint a beküldött fotókat a ph21 Galéria a pályázathoz kapcsolódó kiállításon és honlapján (az alkotó nevének és a kép címének feltüntetésével) szabadon és térítésmentesen felhasználhatja, és ezzel kapcsolatban szerzői díjra nem tarthat igényt. A szerzői jogok és az alkotás az alkotók tulajdonában maradnak. A pályázók tudomásul veszik továbbá, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő beadványt töröljenek a beadott pályázatok közül.
A pályázatokat a ph21 Galéria zsűrije 2012. október 15-ig értékeli, majd a sikeres pályázókat e-mailben értesíti. A sikertelen pályázóknak nem küldünk értesítést. A zsűri által kiválasztott legjobb fotókat a ph21 Galéria kiállításainak keretében mutatjuk be a Szkéné Színház előterében. A kiállítható állapotban lévő képeket október második felében kell a sikeres pályázóknak eljuttatniuk a Galériába.

A ph21 Galéria honlapja virtuális kiállítótérként is működik, így azok az alkotók, akik nem kapnak lehetőséget kiállításon való részvételre még mindig számíthatnak az interneten történő bemutatkozásra, a zsűri döntése szerint.

A zsűri tagjai:
Bátori Zsolt, egyetemi docens, igazgató, BME Vizuális Kommunikáció Műhely
Misetics Mátyás, egyetemi tanársegéd, BME Vizuális Kommunikáció Műhely
Novák Alexandra, egyetemi hallgató, BME Vizuális Kommunikáció Műhely
Stenczer Sári, független kurátor
Tana-Kovács Ágnes, művészeti programvezető, BME Szkéné Színház

További információk: submission@ph21gallery.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése