Budapest más szemmel – Grafikai pályázat

A Magma Galéria „Budapest más szemmel” című grafikai pályázatának határidejét - a nyári szabadságokra való tekintettel - meghosszabbítottuk 2012. szeptember 30-ig.

Köszönjük szépen az eddig beküldött munkákat és várjuk a további grafikákat!

A pályázat célja
Olyan grafikai munkákat várunk, amelyek a magyar és a budapesti élet jellegzetességeiről mutatnak tükröt könnyed, humoros és közérthető kivitelben a közönség számára.

Részletek a Magma Galéria honlapján!  (és természetesen a hajtás után)
http://www.magma.hu/palyazat.php

A Magma galéria grafikai pályázatot hirdet „Budapest más szemmel” című témában.


A pályázat célja
Olyan grafikai munkákat várunk, amelyek a magyar és a budapesti élet jellegzetességeiről mutatnak tükröt könnyed, humoros és közérthető kivitelben a közönség számára.

A pályázók köre
Magánszemélyek. A pályázatra képzőművészek, iparművészek, tervezőgrafikusok, formatervezők és más iparművészeti ágak képviselőinek munkáit várjuk, de mások jelentkezését is szívesen látjuk, akik éreznek magukban kellő tehetséget és lelkesedést.

Pályázati határidő:
2012. szeptember 30.

A pályázat részletei

A pályamunkák
  • magyar(os) szokásokat, életképeket, mozzanatokat, szimbólumokat jelenítsenek meg a vásárlókat megmosolyogtató formában,
  • újszerű, eredeti ötleteken alapuljanak, amelyek eltérnek a már megszokott és gyakran használt népművészeti motívumoktól és pozitív asszociációt keltsenek a nézőben,
  • elbíráláskor előnyben részesítjük azokat a pályázókat, akik eredeti, szokatlan megközelítésmóddal, sajátos látásmóddal, közérthető és ötletes formában ábrázolják a témát.

Szempontok
  • humorosság – a grafika (és a felirat) keltsen pozitív benyomást a vásárlóban, legyen ötletes, kedves, akár megmosolyogtató és közérthető
  • eredetiség – új ötleteket szeretnénk a piacra vinni és nem a meglévőket ismételni
  • eladhatóság – szeretnénk, ha a mind a külföldi turisták mind a hazai lakosság körében eladható grafikák születnének
  • verbális elemek – amennyiben a munkák verbális elemeket is tartalmaznak, kérjük azokat magyarul és angolul is megjeleníteni
  • sokszorosítás – adott pályaművek eredeti grafikaként és számozott nyomatként is értékesítésre kerülhetnek

Formai követelmények
  • Fekete – fehér és színes grafikákat várunk.
  • Vonalrajzos, skicces jellegű rajzoktól a színes grafikákig mindenre kíváncsiak vagyunk.
  • A tervek lehetnek hagyományos és elektronikus grafikák is.
  • Amennyiben valamely pályamunka felhasználásra kerül, annak kérni fogjuk a vektorgrafikus változatát.
  • A nyertes pályaművek alapján készült termékeket kis mennyiségben – akár számozott példányszámban – gyártatjuk le és kerülnek a galériában árusításra.

Technikai követelmények
  • A terveket elektronikus formában, e-mailen várjuk: magmalak@gmail.com
  • File formátum: pdf. és jpg. min.72 pdi felbontásban

A pályázat elbírálásának várható ideje: 2012. augusztus 15.

Pályamunkák beadásának feltétele
  • A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik és a pályázó munkája nem kerül elbírálásra, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lap aláírásával a pályamunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti mások szerzői jogát.
  • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet. A pályamunka több műből is állhat és azok kapcsolódhatnak egymáshoz.
  • Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag határidőre történő, megfelelő formátumban való elküldése, illetve a pályázati lap hiánytalan kitöltése és eljuttatása.
  • A leadott pályázati anyagnak tartalmaznia kell a kitöltött jelentkezési lapot is, amit kérünk pontosan és olvashatóan kitölteni!

A nyertes pályamunkák díjazása

A beérkezett pályaművek közül a zsűri által kiválasztott nyertesek pályamunkájának számozott példányait, valamint a grafikát ábrázoló más terméket az alkotó művész nevének feltüntetésével árusítjuk a Magma galériában, valamint internetes megjelenést biztosítunk a hg.hu, a designguide.hu, a stil.blog.hu, valamint a manzard.cafe.hu oldalakon. A művész által készített grafikákat ábrázoló áruk, termékek eladása után a nyertes pályázó 15% jutalékban részesül.
A nyertes pályázó többek között 50.000 Ft jutalomban részesül!

A folyamatosan beérkező tervek a Magma galéria facebook oldalán követhetőek lesznek.


A pályázat benyújtásának határideje

2012. augusztus 3.


Kapcsolat

Esetleges kérdéseiket a magmalak@gmail.com email címre küldjék el. Tárgy megjelölésben kérjük feltüntetni a “kérdés – grafikai pályázat” címet.


Tovább a pályázai kiíráshoz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése