Jazzy Jazz Dalverseny

A pályázat célja, hogy lehetőséget adjunk a tehetséges magyar jazz művészeknek a bemutatkozásra, és támogassuk őket hírnevük, ismertségük építésében. Az elmúlt években számos színvonalas beküldött dalt értékelhetett a szakmai zsűri.

Pályázati határidő:
2012. október 10.


A pályázat részletei

Nevezési feltételek:
  • Minden olyan előadó vagy formáció nevezhet, amelyben legalább egy magyar előadó szerepel.
  • A dalok lehetnek instrumentálisak vagy vokálisak. Amennyiben vokálisak, úgy magyar nyelvű felvétellel kell pályázni, amennyiben többnyelvű, úgy szerepelnie kell benne magyar nyelvnek is.
  • A versenyre benevezett dalok lehetnek új szerzemények vagy átdolgozások, melyek hanghordozón korábban kereskedelmi forgalomba nem kerültek.
  • Egy előadó vagy formáció maximum 3 dallal pályázhat.
  • A dalok lehetőleg rádióbarát hosszúságúak legyenek.
  • Nevezési díj nincs.
Téma: A jazz különböző válfajai, a klasszikusoktól a legmodernebb irányzatokig, vagyis swing, bebop, smooth-jazz, latin jazz, e-jazz, lounge, jazzfunk, jazz-rock, egyéb fúziós műfajok, és olyan rokon műfajok, mint a soul, a blues.

Elbírálás: A döntést a 90.9 munkatársai, valamit meghívott szakmai zsűri együttesen hozza meg. A főnyeremény az első helyezett dalt illeti meg, de a második és harmadik hely is honorálásra kerül; valamint további különdíjjal jutalmazzák a kiemelkedő dalokat.

Elbírálás kritériumai:
  • A 90.9 jazzy profiljába illő zenei felfogás, rádióbarát hangzás
  • Kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások, egyéni stíluselemek
  • Rádióbarát, korszerű hangzás
  • Zenei főtéma, szövegtartalom, fonetika
  • Szerkezeti-, formai egység, hangszerelés
  • Improvizációk színvonala
Eredményhirdetés: A tehetségkutató pályázat ünnepélyes záró eseménye nem csupán egy díjkiosztó, hanem egy jó hangulatú este neves fellépőkkel, mely a zenész szakma találkozója is egyben. A legjobbak a meghívott vendégek és a nagyközönség előtt vehetik át az értékes díjakat. A résztvevők személyesen ismerkedhetnek meg az új tehetségekkel és szerzeményeikkel, amelyek a rádió zenei kínálatát fogják színesíteni.

A gálaest a rádió által kiírt több hónapon át tartó, jazz zenei tehetségkutató pályázat ünnepélyes záró eseménye Ez nem csupán egy díjkiosztó, hanem egy jó hangulatú este neves fellépőkkel, mely a zenész szakma találkozója is egyben.

A legjobbak a meghívott vendégeink és a nagyközönség előtt vehetik át az értékes díjakat. A résztvevők személyesen ismerkedhetnek meg az új tehetségekkel és szerzeményeikkel, amelyek a rádió zenei kínálatát fogják színesíteni.

A legnagyobb nyertes pedig a Jazzy Rádió folyamatosan növekvő hallgatói tábora, amely újabb dalokkal és élményekkel gazdagodik.

A jelentkezés módja: A dalversenyen való indulás történhet postai úton illetve online jelentkezési lap kitöltésével.


A pályázat benyújtásának határideje

2012. október 10.


Kapcsolat

Magyar Jazz Rádió Kft.
1022 Budapest, Detrekő. u. 12.
jazzy@jazzy.hu

+36-20-427-7097


Tovább a pályázati kiíráshoz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése