Művészeti pályázat a gyermekekről

„Egy csepp meglepetés" - művészeti pályázat

Mindig legyen nálad a kamerád, hátha elcsípsz egy váratlan pillanatot! Örökítsd meg a meglepetést szoborban, vagy készíts használati tárgyakat! Figyeld a meglepő helyzeteket egy kisgyermek vagy éppen a természet életében!


A pályázat célja

A koraszülött és eltérő fejlődésű gyermekek diagnosztikájával és terápiájával foglalkozó Gézengúz Alapítvány ötödször hirdeti meg jótékonysági pályázatát. A pályázat célja a társadalmi szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása. Szeretnénk felhívni a figyelmet a gyermekek életének kis és nagy meglepetéseire, váratlan pillanataira, illetve a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira. Hiszen a meglepetésteli helyzetek átszövik minden gyermek fejlődését: új mozgásformák felfedezése, ajándékok, ünnepek, kirándulások, új közösségbe kerülés, kistestvér érkezése, találkozás ismeretlen állatokkal, emberekkel, helyszínekkel…

A pályaműveket elárverezzük, és a bevételt új, budafoki központunk berendezésére fordítjuk, segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek terápiáját, gyógyulását.

Pályázati határidő: 2012
október 31.


Művészeti ágak:
  1. Fényképezés
  2. Kisplasztika
  3. Iparművészet


Ihlető motívumok
1. Elsősorban a 0-8 év közötti életkorú gyermekek valamilyen meglepetésteli élethelyzetben: ünnep, ajándék, utazás, kistestvér érkezése, új közösségbe kerülés, új mozgásformák felfedezése.

2. A csepp-szimbolika mentén várunk a természetet ábrázoló vagy attól ihletett műveket is.

Pályázati kategóriák
A pályázók korcsoportjai szerint:
A. 16 év alatti pályázók
B. 16 év feletti amatőrök
C. Hivatásos alkotók

A pályázat menete
Beérkezési határidő: október 31.

A zsűri november elején választja ki a legjobb munkákat. A beérkező műveket a pályázat honlapján folyamatosan tesszük közzé (http://gezenguz.hu/palyazat), itt lehet szavazni rájuk. A közönségszavazás nyertesét is díjazzuk. A szavazók között díjakat sorsolunk ki!

A legjobb fotókat novemberben a WestEndben lehet megtekinteni. A nyertes pályaműveket november végén az Óbudai Társaskörben mutatjuk be, itt adjuk át a díjakat is. A legjobb munkák 2013-ban országos vándorkiállításra indulnak.

A pályázat védnöke:
Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpikon, paralimpikon
A kiállítás védnöke: Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.


Zsűri
Keleti Éva fotóművész
Berhidi Mária szobrász
Tóth Andrej grafikus
Matheidesz Réka, a WAMP ügyvezetője

Nyeremények
Hosszú hétvége az egész családnak a Kolping Hotelban, a Hotel Karos Spa-ban és a siófoki Hotel Yacht Clubban

Közös családi élmények (étterem, főzőtanfolyam, Tropicarium)
Éves ingyenes belépő a Műcsarnokba és az Erste Múzeumba
Művészeti könyv- és dvd-csomag az A38 támogatásával
WestEnd vásárlási utalvány
Értékes ajándékcsomagok a dm, a Zwack és a Bortársaság támogatásával
… és még sok más nyeremény

Jelentkezési feltételek
A részvétel díjtalan.

A pályázat nyílt, magyar és külföldi állampolgárok egyaránt részt vehetnek rajta.

A pályázó felelőssége, hogy pályázata a határidőig teljes formában, kitöltött jelentkezési lappal együtt megérkezzen. A határidő után beérkező műveket sajnos nem tudjuk elfogadni.

Részletek és jelentkezési lap: http://gezenguz.hu/palyazat


A pályaművek beküldésének módja
1. Fényképek: a pályázati képeket digitális formában a palyazat@gezenguz.hu e-mail címre várjuk. Színes vagy fekete-fehér kép küldése egyaránt lehetséges, JPG vagy JPEG formátumban úgy, hogy a kép rövidebb oldala legalább 1024 pixel hosszúságú legyen. A képekhez mellékelni kell a kitöltött "Jelentkezési lapot", amelyet a pályázat weboldalán, a http://gezenguz.hu/palyazat oldalról lehet letölteni.

2. Kisplasztika: postán, a Gézengúz Alapítvány címére: 2011 Budakalász, Sport u. 3. Kérjük, emellett e-mailben küldjön el egy, a művet ábrázoló jó minőségű fotót, és a kitöltött jelentkezési lapot a palyazat@gezenguz.hu e-mail címre.

3. Iparművészeti tárgyak: postán, a Gézengúz Alapítvány címére: 2011 Budakalász, Sport u. 3. Kérjük, e-mailben emellett küldjön el egy, a művet ábrázoló jó minőségű fotót, és a kitöltött jelentkezési lapot a palyazat@gezenguz.hu e-mail címre.

Technikai feltételek
1. Fényképek:
Három olyan saját fotó küldhető be, amely más pályázaton és kiállításon még nem vett részt.
Valamennyi képnek rendelkeznie kell címmel.
Digitális szerkesztés az alábbiak szerint engedett:

Nem számít a fotó manipulálásának:
A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
A teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
A felvételeknél a digitalizálási/szkennelési hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít:
Képelemek kiretusálása/hozzáadása
A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

2. Kisplasztika: bármilyen anyag használata megengedett. Legfeljebb 30x30x30 cm méretű, max. 10 kg súlyú alkotásokat várunk. Kérünk egy digitális fotót is az alkotásról e-mailben.
3. Iparművészet: tetszőleges anyagú és funkciójú használati tárggyal lehet pályázni: ékszer, ruha, bögre, táska, gyerekjáték, lámpa stb. A beküldött tárgy nem tartalmazhat mérgező, egészségre veszélyes anyagot. Mérete legfeljebb 60x30x30 cm, súlya max. 5 kg lehet. Kérünk egy digitális fotót is az alkotásról e-mailben.

Jogi nyilatkozat:
A pályázók tudomásul veszik és elfogadják a pályázati kiírás feltételeit, illetve hozzájárulnak ahhoz, hogy a műveket jótékony célra a Gézengúz Alapítvány saját kiadványaiban és kiállításon korlátozás nélkül nyilvánosságra hozza és felhasználja. A pályázók tudomásul veszik továbbá, hogy a pályaműveket a Gézengúz Alapítvány jótékonysági árverésen értékesítheti. Az árverésen így befolyt teljes összeg a Gézengúz Alapítványt illeti, amelyet az Alapítvány bejegyzett céljai elérése érdekében használ fel. A pályázók teljes körűen lemondanak a művekkel kapcsolatos vagyoni jogaikról a Gézengúz Alapítvány javára, így azok jogosultja - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott személyhez fűződő jogok kivételével - az Alapítvány lesz. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött művek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy csak az előszűrt munkákat tegye fel a honlapra.

Kiemelt támogatóink:

 















Kapcsolat
Gézengúz Alapítvány
Cseppek Háza
2011 Budakalász, Sport u. 3.
E-mail: palyazat@gezenguz.hu
Web: www.gezenguz.hu
Adószám: 19650823-1-41
Számlaszám: UniCredit Bank:
10918001-00000411-38110018

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése