Filmen túl – a Filmtekercs.hu fotópályázata

A Filmtekercs.hu online magazin Filmen túl címmel fotópályázat-sorozatot hirdet, amelynek célja, hogy minden hónapban egy kiválasztott filmbemutató kapcsán ötletes, fantáziával megáldott műveket mutasson be.

A fényképek célja lehet többek között

- a film egy pillanatának „lemásolása”, amelyet az alkotó saját látásmódjával fűszerez
- a mondanivaló, filmcím megragadása
- esetleg egy sajátos vizuális megoldás továbbgondolása.

Nincsenek szoros megkötések, sőt, a szervezők kifejezetten számítanak az eredeti megközelítésekre!

A pályázat folyamatos.

A Filmtekercs.hu minden hónapban a www.facebook.com/filmtekercs oldalon megnevez egy filmet, amelyre várja a pályázó fotókat. A pályaműveket a www.filmtekercs.hu/verseny oldalon kell feltölteni, ahol filmes bontásban az összes fotó megtekinthető, és ugyanitt lehet szavazni a fotókra, hogy azok továbbjussanak a zsűri elé. Ha a fotó a premiertől számított 3 hét alatt eléri a 15 Facebook-lájkot, az a zsűri elé kerül. A zsűri által legjobbnak ítélt képeket a portál és a filmek forgalmazója minden hónapban díjazza, erről a határidő után egy héttel dönt! A versenysorozat végén a győztes képekből a Filmtekercs.hu kiállítást szervez.

Pályázati feltételek

A pályázaton Magyarország és a környező országok alkotói, életkortól és foglalkozástól függetlenül vehetnek részt. A részvétel ingyenes. Egy pályázó legfeljebb 5 képpel pályázhat színes, ill. fekete-fehér képekkel egyaránt. Első körben a beküldendő képek .jpg formátumúak, keret nélküliek, maximum 800 kB nagyságúak legyenek. A díjazott fotókat később nagyobb méretben is bekérjük; a bekért képek mérete: hosszabbik oldal fekvő kép esetén minimum 2560 pixel, álló kép esetén 1900 pixel; a fájlméret minimum 3MB legyen.

A képek javítása, retusálása, digitális módosítása megengedett. A képek mellé rövid indoklást (max. 1000 karakter) várunk arról, hogy hogyan kapcsolódik a fotó a megadott filmhez.

A benyújtott pályázatokat a Filmtekercs.hu szerkesztőségének tagjai és az adott film forgalmazója által delegált személy bírálja el.

Szerzői jogok

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályamunkákat (szerzővel, címmel ellátva), publikáljuk az internetes oldalunkon, és kiállítsuk a rendezvény ideje alatt. A pályázó a képek beküldésével kijelenti, hogy a fotókat ő készítette, és rendelkezik a közlés jogával. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót, szerzőt terheli.

forrás: fotopalyazat.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése