Természetbarát Közösségek - 21. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat

A Bayer és az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) nemzetközi rajzpályázatot hirdet gyermekek számára, ahol bemutathatják környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket az élet különböző területein. A rajzoknak és festményeknek a következő kérdésre kell választ adniuk: „Mi az, ami nem tetszik és elszomorít téged a környezeted: a közösségek, városok, erdők, óceánok és a levegő állapotával kapcsolatban?” Ezen belül pedig különösen arra a kérdésre: „Milyen változásokat látnál szívesen a környezetvédelemben ezeken a területeken?”

A nevezés ingyenes. A pályázat győztese részt vehet a TUNZA Nemzetközi Gyermekkonferencián, továbbá pénznyereményben és egyéb nyereményekben részesül.

A pályamunkák leadási határideje: 2012. február 15.



Pályázati feltételek:

- A pályázaton olyan gyermekek vehetnek részt, akik 2012. június 15-éig (Környezetvédelmi Világnap) betöltik 6. életévüket, de 14 évesnél nem idősebbek.

- A festmény hátsó oldalán jól olvashatóan, nemzetközi formátumban fel kell tüntetni az alkotó teljes nevét (name: keresztnév majd vezetéknév nyomtatott betűkkel), korát (date of birth: születési nap, számmal a hónap és az év), a pályázó nemét (gender: male-férfi, female-nő) és teljes címét (adress: majd a cím), valamint telefonszámát (telephone: pályázó vagy szülő telefonszáma +36 – körzetszám vagy mobil előhívószám – telefonszám) és e-mail (e-mail) címét. A festmények A4-es vagy A3-as méretű papírra készülhetnek.
- A festmények elkészítéséhez bármilyen anyag felhasználható (zsírkréta, színes ceruza, vízfesték stb.), az eredeti példányt szükséges beküldeni. Elektronikus formában leadott pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni!
- Konkrét személyeket, szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket szintén nem fogadunk el, továbbá a képeken nem szerepelhetnek feliratok, magyarázatok.

- A pályamunkák leadási határideje 2012. február 15., a leadott pályamunkák más pályázatra nem nyújthatók be.
- Kérjük, a pályamunkákat küldjék a következő címre: United Nations Environmental Programme (UNEP), Regional Office for Europe, International Environment House, 11-13 Chemin des Anémons, 1219 Châtelaine-Genf, Switzerland


A gyermekrajzpályázat a Bayer és az UNEP közös projektje, amelyről bővebb információ a következő oldalon olvasható: www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat

1 megjegyzés:

  1. A magyar lányok kivételesen szépek, okosak, és most már statisztikailag igazolt, hogy az átlagnál jóval kreatívabbak és ügyesebbek is! Kérlek, fogadd szeretettel a Bayer Hungária sajtóközleményét, a 20. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatról, amelyre idén világszinten összesen 606.996 pályázat érkezett 99 országból.

    Csak Európából 36 országból összesen 8.000 rajzot küldtek be az „Élet az erdőkben” témára 2011-ben. A tavalyi regionális nyertes Gáll Hanna ismét bekerült a legjobbak közé, idén regionális 2. és globális (606.996 alkotásból kiválasztott) 3. helyezettként! Ezen kívül még egy magyar pályázatra lehetünk büszkék: Melegh Anna a regionális versenyen 6. helyezést ért el!

    Erről, a legjobb képekből most nyílt, január 13-áig tartó, ingyenesen látogatható kiállításról, valamint a „Természetbarát közösségek” témában kiírt 21. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatról a csatolt mellékletekben találtok bővebb információt.



    Három szabadon beágyazható rövid videót is készítettünk a témában, név szerint:

    - a kiemelkedően szereplő magyar lányok bemutatkozó filmje, összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=aPLKHCNGXDg&feature=youtu.be

    - az idei nevezéshez Házi Andrea tervezőgrafikus a gyermekek felkészítéséről: http://www.youtube.com/watch?v=lVBZ7naPpAg&feature=youtu.be

    - és hogy hogyan pályázzunk helyesen: http://www.youtube.com/watch?v=issuUZfR6RQ&feature=youtu.be



    A lányok – előzetes egyeztetés alapján – örömmel állnak rendelkezésre egyéni interjúkhoz is, s szükség esetén természetesen nagyobb felbontású fényképekkel is tudunk szolgálni.

    VálaszTörlés