Csak azt látod, amit mutatnak? Mutasd meg, amit te látsz!

3 hónapos angol nyelvű online kurzus indul 2012 februárjától a kitűnő újságíró képző Poynter Intézettel együttműködésben. A kiválasztott jelentkezőknek a képzés teljes díját a DemNet Alapítvány EU-s támogatású V4Aid Projektje finanszírozza.

A képzés témája a nemzetközi fejlesztési együttműködés megjelenése a médiában. A kurzuson nemcsak az angol nyelvű újságírás szakmai részleteit tanulják a diákok a külügyi újságírás nemzetközi legjobbjaitól, hanem a globális problémák tágabb politikai-gazdasági-kulturális kontextusába és a nemzetközi fejlesztés és humanitárius segítségnyújtás szakmai tevékenységébe is bepillantást nyernek.

A kurzus elvégzését egy oklevéllel igazoljuk, és további lehetőségeket nyújtunk a legjobbaknak nemzetközi újságírói tapasztalatok szerzéséhez, a legjobb tanulónak pedig nagy esélye lesz egy Kenyában szervezett nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó újságíró tréningen való részvételre 2012 folyamán.

A képzésre jelentkezhetnek: újságírást tanuló egyetemisták, újságíró iskolák diákjai, kezdő újságírók, akiknek terve a külügyi újságírásra szakosodni, és azon belül is különösen érdeklődnek a fejlődő világ tematikája iránt. Magyarországról 8 főt választunk ki (a képzésen részt vesznek még: szlovák, cseh, és lengyel diákok). Legalább erős középszintű angol nyelvtudás szükséges.

Pályázati határidő: 2012. január 25.

A képzés módja: online elektronikus oktatás (várhatóan hetente egy nap pár óra online jelenlét, a köztes időben cikkek megírása), egyszeri (budapesti) mentori találkozóval
A képzés időtartama: 3 hónap: 2012 február közepe - május közepe (későbbiekben pontosítjuk)

A képzés díja: a képzésen való részvételt az EU támogatja (vidéki diákoknak maguknak kell fedezni a mentori találkozóra való odautazásukat)

A jelentkezés módja: email-en Miháltz Rékánál: mihaltzr@demnet.org.hu címre 2012. január 25-ig a következők elküldésével:

- angol nyelvű önéletrajz
- egy angol nyelvű cikk - ha lehet, nemzetközi fejlesztés és segélyezés, vagy ehhez közeli témában
- angol nyelvű motivációs levél, amely tartalmazza a következőket: miért érdekli a nemzetközi fejlesztési újságírás? milyen tapasztalatai és jövőbeni tervei vannak a nemzetközi újságírás területén? Milyen kapacitásokkal rendelkezik a kurzus elvégzéséhez?

Az írott anyag alapján kiválasztottakkal február elején személyes beszélgetésre kerül sor, amelyen véglegesítjük a 8 résztvevő személyét

A képzés elvégzéséről szóló bizonyítványt csak akkor kapják meg a résztvevők, ha a feladatok 90%-át megfelelően elvégezték és részt vettek az egyszeri személyes mentori találkozón.

A képzést szervezők: DemNet (http://www.demnet.hu) Europen Journalism Centre (ejc.net), V4Aid (v4aid.eu), POYNTER Institute (poynter.org)

További információk: http://www.demnet.hu ill. Miháltz Réka: mihaltzr@demnet.org.hu, 061-411-0410

A képzést támogatja: az Európai Unió EuropeAid programja

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése