Fotóhónap 2012

A Magyar Fotóművészek Szövetségének pályázati felhívása

A pályázat célja: 2012 novemberében a fotófesztivál megrendezésével a mai fotográfiai élet értékeinek bemutatása, kiállítások, szakmai rendezvények szervezése.

A pályázat mindenki számára nyitott. Nemcsak egyéni fotográfusok pályázhatnak, hanem alkotócsoportok, fotós szervezetek, kiállítási intézmények is.

Pályázni kész – eddig még be nem mutatott – anyag kiállítási tervével, a reménybeli kiállítóhely befogadó nyilatkozatával és a teljes lebonyolítás vállalásával lehet. A pályázatban kérjük megjelölni a lebonyolításért felelős személyt, annak pontos elérhetőségével együtt. A kiállítás költségeit a szervezőnek kell fedeznie, általa megszerzett forrásból.

Beérkezési határidő: 2012. március 30.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége az elfogadott pályázatok fölött védnökséget vállal. A FOTÓHÓNAP 2012 keretében megnyíló kiállítások, rendezvények szerepelnek a program műsorfüzetében, jogosultak a FOTÓHÓNAP 2012 logójának használatára, és számíthatnak az írott és elektronikus sajtó megkülönböztetett figyelmére.

Pályázatot csak kitöltött adatlappal együtt fogadunk el, amely a Szövetség titkárságán személyesen átvehető, honlapunkról letölthető vagy felbélyegzett, kis méretű válaszborítékkal igényelhető. A pályázati adatlap sokszorosítható.

Minden pályázathoz külön adatlap kitöltése szükséges. A kitöltött pályázati adatlaphoz az alábbi mellékleteket kérjük:

Kiállításoknál
a meglévő, illetve tervezett kiállítás szöveges ismertetése, a képek megítéléséhez szükséges 13x18 cm vagy 18x24 cm méretű papírképek vagy CD-re mentett, jó minőségben szkennelt nézőképek vagy fájlok benyújtása, az alkotó(k) rövid szakmai életrajza, esetleg portréja (csoport, közösség, szervezet, intézmény esetében értelemszerűen a tevékenység ismertetése).

Rendezvények
(szimpóziumok, konferenciák, a művészeket, különböző irányzatokat, a szakirodalmat, a szaksajtót bemutató, népszerűsítő közönségtalálkozók, workshopok, elméleti, kutatási, művészeti és technikai témájú vitaestek, előadások, diavetítések, diaporáma-bemutatók stb.) esetén a téma szöveges ismertetése.

Beérkezési határidő:
2012. március 30.

Cím:
Magyar Fotóművészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező u. 20. II. emelet
Felvilágosítás: 311-2626

Pályázati adatlap


Az ügyvezető kuratórium a beérkezett pályázatokat 2012. április 15-éig bírálja el, ezt követően minden pályázót írásban értesít a döntésről.

a FOTÓHÓNAP 2012 kuratóriuma


forrás: kulturpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése