BALATON 2012 - Akrosztichon pályázat

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű akrosztichonokkal.

1. A Barátok Verslista (http://portal.verslista.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "BALATON 2012” - Akrosztichon pályázat

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket.

3. A pályázaton korlátlan számú akrosztichonnal lehet indulni a megadott témakörben.

Olyan - pozitív hangvételű - akrosztichonokat várunk ahol a sorkezdő betűkből jön ki a helység neve, a versben nincs megemlítve a helységnév, de arról a településről v. annak nevezetességéről szól az írás! (dupla betűknél, mint pl. a CS, lehet: CS és lehet C + S is, akárcsak a GY és a ZS
is...) Adjunk címet is az írásoknak! pl.:
Szakáli Anna: Kishegy

Lent, hol napfény öleli a dombtető fáit,
Esti felhőkoszorú lángoktól világlik,
Lángvörös tornya lesz fehér kápolnának,
Légből az angyalok Szent Donáthoz leszállnak.
Ecce homo-t kiállt az ének, részei vagyunk a mindenségnek ..

a LELLE helység jön ki a kezdőbetűkből, és a településről szól az írás.

Beérkezési határidő: 2012. május 1. éjfél.

A következő településekről várunk a fentieknek megfelelő akrosztichonokat:
Siófok (Sóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak), Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonőszöd, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód (Fonyódliget, Bélatelep), Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Keszthely (Fenékpuszta), Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytördemic (Badacsonylábdihegy), Badacsonytomaj (Badacsonyörs), Ábrahámhegy, Balatonrendes, Kővágóörs (Pálköve), Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari (Fövenyes), Örvényes, Tihany (Sajkod), Balatonfüred, Csopak, Paloznak, Alsóörs, Balatonalmádi (Káptalanfüred, Vörösberény), Balatonfüzfő (Csebere), Balatonkenese (Balatonakarattya), Balatonvilágos (Balatonaliga).

CÉL a fenti települések pozitív bemutatása, ezért negatív hangvételű, politikai felhangú, bármilyen módon sértő írások a pályázaton nem indulhatnak!

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó)
Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely, ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (http://www.vpm.hu; http://www.portal.verslista.hu; http://www.poeta.hu; http://www.kepzeldel.hu), illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely, ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.
(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2012 évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a balaton@verslista.hu e-mailcímen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2012. május 1. éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben:
"BALATON 2012"!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263 Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2012. május 4-ig meg kell érkezniük a fenti címre.
Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 700 Ft/írás. A nevezési díj beérkezési határideje 2012. május 4.
A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Barátok Verslista 8263 Badacsonytördemic, Római út 84.
A csekk közlemény rovatában kérjük feltűntetni: "BALATON 2012"!

A pályázaton a Verslista tagjai a 2011 évi e témában beküldött írásaikkal ingyen vesznek részt!

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://poeta.hu/Balaton2012 honlapra.
Minden írást egy min. 5 főből álló szakmai zsűri pontoz 1-10-ig. E pontszámokból alakul ki a végeredmény.

8. Pályadíjak:
1-50 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.
51-100 fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.
100 feletti fizetős pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben. A harmadik helyezett pedig irodalmi csomagot 5 ezer Ft értékben.

A legjobb írások nyomtatásban is meg fognak jelenni 2012 évben (folyóirat formájában). A kiadvány megjelenéséről a kiadványba kerülőket értesítjük majd. A folyóirat tervezett megjelenési ideje július. A folyóirat felkerül a http://kepzeldel.hu címre is.

9. Eredményhirdetés: 2012. június 20-án a http://poeta.hu/Balaton2012 oldalon lesz megtekinthető.
A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése