Hello Wood fesztivál film-, typo pályázat

Vegyél Te is részt az idei fesztiválon! Ha szeretnéd kipróbálni magad az egyetem falain kívül is a valós feladat és a közös munka élményének megismerésén keresztül. Ha szeretnéd megtudni hogyan tudsz együtt gondolkodni és csapatban dolgozni egy szokatlan helyzetben, inspiratív és ingergazdag környezetben más egyetemek hallgatóival. 
A faépítészeti workshoppal párhuzamosan indul film- és egy typográfia alkotó tábor is, így a különböző művészeti ágak közötti kommunikáció, reflexió és összefogás mind szélesebb körben valósulhat meg. Megismerkedhetsz más design irányú képzésben résztvevő hallgatókkal, ami jó lehetőség értékes kapcsolatok kialakítására.
A leadás határideje 2011. május 9.


1. A pályázat menete:
A részvételre egyénileg pályázhattok.
A vegyes hallgatói csapatok kialakítására a pályázat elbírálása után kerül sor.
A leadás határideje 2011. május 9.
Eredményhirdetés 2 héttel a leadás után.

Wood Workshop - 10 egyetem , 50 résztvevő, 10 csapat, 10 kilométer fenyőléc, 1 hét
A feladat változatlan: a résztvevő csapatoknak 1000 méter 4×4 cm keresztmetszetű fenyőléc áll rendelkezésére elképzeléseik megvalósításához, installációjuk megformálásához. Megkötés nincs, gondolataitoknak csak a rendelkezésre álló egy hét szab határt.

Küldjétek el maximum 1 oldalon bemutatkozásotokat és egy pár oldalas összefoglalót az eddigi munkáitokról PDF formátumban az egyetemetek koordinátorának ÉS a hellowood@momeline.hu e-mail címre, továbbá kérjük írjátok be adataitokat on-line jelentkezési lapunkba.

A faépítészeti ág immáron 10 csapattal indul, a részvételre 5 magyar és 4 külföldi felsőoktatási intézmény építészeti kara kapott meghívást. Intézményenként 4-5 hallgatót delegálnak a workshopra. A résztvevő diákok 5 fős csapatokat alkotva, intézmények és nemzetek keveredése mellett, egy a szakmájában kiemelkedő, elismert csoportvezető szárnyai alatt valósíthatják meg egyéni ötleteikből szőtt közös elképzeléseiket egy hét leforgása alatt. A csoportvezetői rendszer egyedülálló lehetőség az építész generációk közötti falak lebontására, olyan ismeretségek kialakítására, melyek az egyetem falain túlmutatnak.

Film workshop - Milyen történet képzelhető el ebben a faluban?
Milyen karakterek élnek a faluban?
Hogyan tud a profi színész együtt játszani egy amatőr színésszel?
Hogyan kell felvenni improvizatív, előre nem megírt jeleneteket?
A film workshopra való jelentkezéshez töltsétek ki on-line jelentkezési lapunkat, amelyben lehetőségetek lesz munkáitokat is bemutatni.

Hogy mutatnád be egy falu mindennapi életét?
A négy fős stáboknak -színész, operatőr, rendező, csoportvezető- ki kell találniuk egy, a stáb színész tagja által alakítandó karaktert, akit bele kell helyezniük a falu valós, mindennapi életébe. Egy 5 perces fikciós rövidfilmet kell létrehozni egy fiktív karakterre támaszkodva, a falu lakói által alakítandó amatőr szereplőkkel, a falu valós helyszínein. Érdekel minket az a helyzet, ahol a valós élet és a fikció találkozik egymással. A filmet egy hét leforgása alatt kell előkészíteni, leforgatni és megvágni. A rövidfilmek első vágott verzióját a hét végén a workshop résztvevői, az érdeklődő helybéliek, valamint a záróeseményre meghívott vendégek számára levetítjük.
Olyan már filmes vagy színházi tapasztalattal rendelkező résztvevőket keresünk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy szokatlan és kötött forgatási szituációban, egy intenzív és kihívással teli csapatmunkában.

Typo workshop - 1 kilométer ‘maradék’ újságpapír.
Hulladék?
Vegyél részt eddig sosem tapasztalt méretű kalligráfiai kísérletezésben, új anyagok és eszközök segítségével.
Küldjétek el maximum 1 oldalon bemutatkozásotokat és egy pár oldalas összefoglalót az eddigi munkáitokról PDF formátumban az egyetemetek koordinátorának ÉS a hellowood@momeline.hu e-mail címre, továbbá kérjük írjátok be adataitokat on-line jelentkezési lapunkba.
Olyan tervezőgrafika szakos (AMI, MKE, MOME) hallgatók jelentkezését várjuk, akik kedvet éreznek magukban, hogy a kalligráfia jegyében töltsenek el egy hetet és vegyes csoportokban dolgozzanak.
Feladat: installáció tervezése és készítése 1 km papír felhasználásával, reflektálva a helyszínre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése