Az a’ Capella Szőlőbirtok logó és arculati pályázata

Az a’ Capella Szőlőbirtok nyílt pályázatot hirdet egyéni és professzionális alkotók számára logójának és arculatának megtervezésére. A pályázat célja a családi vállalkozás filozófiájához illeszkedő, korszerű arculat kidolgozása. A nyertes pályamű tulajdonosa a díj elnyerése mellett a pincészet borszortimentjének címketervezési feladataira is kaphat szerződéses megbízást.

Az elektronikusan elküldött pályázatok beérkezési határideje: 2011. május 22. éjfél.
A beküldött pályamunkának tartalmaznia kell:
logót és arculati tervet, mely a következőket tartalmazza:
 • logó, (szín- és formavilág),
 • névjegykártya,
 • levélpapír,
 • 1 oldalas bemutatkozó szórólap minta,
 • webdesign főoldal terv.
A pályázat kiíró bemutatása:
Az a’ Capella Szőlőbirtok (Családi Borműhely) a Balaton északi partján, Ábrahámhegyen 1 hektár szőlőterülettel induló családi vállalkozás. Célunk a borban egyediséget keresők és borértők táborának megszólítása, nemtől és kortól függetlenül. A birtok által képviselt értékek, melyeket az arculati terveknek is tükrözniük kell: modern, prémium kategóriás, korlátozott palackszámú, szakszerűen megtermelt kézműves borok a vendégfogadás, kóstoltatás igényes, a tradíciókat tisztelő, természetközeli környezetével. Fontosnak tartjuk a múlt eredményeinek megbecsülését, a méltatlanul mellőzött értékek újra élesztését. Ezekre építve, a mai kor technikai és technológiai lehetőségeit szolgálatba állítva, a termőhelyet és a szőlőt előtérbe helyezve, azok alázatos szolgálatával, egyedi ízvilágú prémium- és presztízskategóriás borokat készítünk.
A névválasztás a kézművességen túl utalás a borász zenész-hangmérnök múltjára, valamint Ábrahámhegy község 6 kápolnájára, melyeknek nem feltétlenül kell direkt módon a pályaműben megjelenni.

Pályázati határidő, elbírálás:
Az elektronikusan elküldött pályázatok beérkezési határideje: 2011. május 22. éjfél.
A beérkezett pályázatokat - a szerző kilétének ismerete nélkül - az 5 tagú zsűri a beadási határidőt követő 7. naptári napig értékeli és bírálja el, a következő szempontok szerint:
 • A követelmények teljesítése,
 • Az ötlet eredetisége,
 • A birtokfilozófia megjelenése a pályamunkában.
A pályázat elbírálásában közreműködnek:
 • Dunai János (szőlész-borász, a Birtok képviseletében),
 • Fabók Mihály (Örökös Magyar Sommelier Bajnok, a Gundel Étterem sommelier-je),
 • Meilinger Helga (közgazdász, a Birtok képviseletében),
 • Nagy Anna (grafikus, TBWA Budapest művészeti vezetője),
 • Ókovács Szilveszter (a Duna TV vezérigazgatója, zenekritikus, rádiós televíziós műsorvezető).
A pályázatok díjazása:
 • I. helyezett: 140 000 Ft + ÁFA.
 • II. helyezett: 24 palackos borválogatás birtokunk fehér és rozé, valamint a szekszárdi baráti pince vörös tételeiből.
 • III. helyezett: 12 palackos borválogatás birtokunk fehér és rozé, valamint a szekszárdi baráti pince vörös tételeiből.
Az a’ Capella Szőlőbirtok, nem kötelező módon, a nyertes pályázóval további arculati elemek, boroscímkék tervezésére szerződhet.

Elvárások a designnal szemben:
A logónak tartalmaznia kell: vizuális jelet + tipográfiát vagy csak tipográfiát „a’ Capella Szőlőbirtok” megnevezéssel, színes és monokróm megjelenésben.
A logó legyen alkalmas különféle hordozókon való megjelenésre: boroscímke, borlap, cégér, molinó, ruházat, pohár, csomagolóanyag (doboz), szórólap, elektronikus hírlevél… Elvárás továbbá az egyedi, jól felismerhető, kreatív, szuggesztív megjelenés a megvilágítástól kevésbé függő „metamedikus” színek alkalmazásával.
Olyan kreatív megoldásokat várunk, melyek szakítanak a tradicionális borászatok sablonos, szimbolikus ábrázolásával (szőlőfürt, szőlőlevél, hordó) mégis utalnak a kézműves borkészítés és növénytermesztés, a természetes környezet melletti elhivatottságra.
Az arculat legyen harmonikus színvilágú, jól átlátható, letisztult, elegáns, egyszerű tervezésű, egyedi, markáns, megjegyezhető és könnyen felismerhető, sablonoktól mentes.
Olyan pályaműveket várunk, amelyek felhívják a figyelmet pincészetünkre és tükrözik a minőség melletti elhivatottságunkat, birtokfilozófiát.

Pályázati feltételek:
Nevezési díj nincs.
A pályázatra csak 18. életévüket betöltött magánszemélyek vagy jogi személyek jelentkezhetnek.
Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
Az elkészült pályaművek mellé minden esetben csatolni kell a pályázó nevét, és elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail), ezek hiányában a pályázat érvénytelen.
A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
Érvényes pályázatnak az acapellabirtok@gmail.com e-mailcímre a határidőig nagyfelbontású (min. 300 dpi) JPG, PDF formátumban beérkező teljes pályaművek tekinthetők.

Az a’ Capella Szőlőbirtok tulajdonosai a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szereznek, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatják.

A nyertes pályázó kötelezi magát, hogy a pályázat eredményhirdetését illetve az értesítést követő 5 napon belül a teljes pályázati anyagot vektoros formátumban (EPS, CDR) a pályázatot meghirdető birtokába adja.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott pályaműveket nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.

A pályáztató a pályázatot eredményhirdetés nélkül lezárhatja.
A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.
A pályázat anyaga az www.acapellabirtok.hu oldalon elérhető.
További információ: 06 20 935 2378 telefonon, vagy az acapellabirtok@gmail.com címen kérhető.

Forrás: Pályázatok.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése