Nemzetközi építészeti pályázat az Európai Beruházási Bank új épületére

2012. augusztus 28-án jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában (Official Journal of the European Union) az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) új luxembourgi épületének megtervezésére és felépítésére kiírt nemzetközi pályázat. Az első lépés egy Integrált Tervező és Projekt Csapat felállítása (Integrated Design and Project Team, IDPT).

Új épület a fenntarthatóság élvonalában A tervezett épület helye az Európai Beruházási Bank Keleti épületétől (EKI)  keletre lévő terület, amely a Bank új központjának fog helye adni 2020-tól. A projekt célja a meglévő Nyugati Épület kiváltása, amelynek használati élettartama lassan a végéhez közeledik. Az új épületben kell elhelyezni 1,500 munkahelyet és a jelenleg a Nyugati Épületben műkdöő összes üzleti funkciót.

Pályázati határidő: 2012. november 13.

A pályázat célja egy fenntartható épület koncepciójának elkészítése a Kirchberg-fennsíkon található campus szívébe, amely jól szervezhető és működtethető munkakörnyezetet jelent az EIB számára, mindezt egy jó ár-érték arányú beruházás során megvalósítva, a jelenlegi gazdasági és pénzügyi környezetben.

Kétlépcsős nemzetközi építészeti pályázat

A pályázati felhívás 2012. augusztus 28-án jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában, amely két fázisból áll:
- elsőként a beérkezett jelentkezéseket alaposan átvizsgálva, az Európai Beruházási Bank közbeszerzési bizottsága választja ki azt az öt tervezőcsapatot, akik részt vehetnek a pályázat második fordulójában.
- a második fordulóban a kiválasztott öt tervezőcsapat megkapja az új épületre vonatkozó részletes tervezési porgramot és az EIB követelményeit. Egy titkos pályázat keretében a résztvevők elkészítik és bemutatják a vázlattervet és az építészeti modellt a Banknak. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri három nyertes ajánlatot választ ki, amelyet a versenyszabályzat értelmében díjaznak. A döntést  2013 végéig meg kell hozni, a bank vezetősége ekkor dönt majd jövőbeli ingatlan-stratégiájáról.

További információ

Az Európai Beruházási Bank honlapja
E-mail: occo-procurementfkukac]eib.org

forrás: epiteszforum.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése