Az Új Akropolisz fotópályázata 2012

Hogyan lehet eligazodni egy olyan világban, ahol mintha minden a feje tetejére állt volna? Vannak kérdéseid, és érdekelnek a mélyebb válaszok, összefüggések is?

Fejezd ki, mutass rá képeiddel, hogy miben látod megcsillanni a reményt és a jobbításhoz vezető utat korunkban. Mitől és hogyan kerülhet közelebb az ember a természethez és ember az emberhez? Ha tudod, mit jelent megállni, elcsendesedni és észrevenni a természet szépségeit, a jelenségek értelmét, ha érzékeny vagy az emberi kapcsolatok apró csodáira, és érdekel a bölcsesség gyakorlatba való átültetése, ragadj fényképezőgépet, és kattanj rá a témára, készítsd el a fotó(i)dat és küldd be nekünk.


Pályázati határidő: 2012. október 14. (vasárnap), 24.00 óra


Huszonhat éves kulturális tevékenységünkhöz híven 2012-ben is az értékközpontú szemléletre szeretnénk felhívni a figyelmet.


Fotópályázatunkra olyan képeket várunk, amelyek bemutatják az etikai és közösségi értékek szerepét korunkban, és segítenek a ma emberének az elszigeteltség leküzdésében, az igazság, szépség és jóság keresésében. Pályázatunkra bel- és külföldről egyaránt várjuk olyan szerzők alkotásait, akik képzeletük segítségével időtlen értékeket öltöztetnek újkori formába.


Beküldési cím:
info@ujakropolisz.hu
Beküldési határidő:
2012. október 14. (vasárnap), 24.00 óra
Eredményhirdetés és a kiállítás megnyitója:
2012. november 15. csütörtök 18:00
Helyszín:
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII., Rigó u. 6-8.

Az első 15 helyezettet az eredményhirdetést megelőző két hétben telefonon vagy e-mailben értesítjük. A pályázat eredményeiről és a helyezésekről elektronikus hírlevelünkben is beszámolunk.


A pályázat díjazása:

1. díj: 20 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom

2. díj: 15 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom

3. díj: 10 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom


A közönségdíj győztese szintén könyvjutalomban részesül.

Az eredményhirdetés után a legjobb fotókból kiállítás készül.


A nevezés díjtalan.


Nyilatkozat


A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi- és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.


A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiíró kizárólag a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen felhasználja.


Formai és technikai követelmények


filetípus: JPEG

minimális méret: 1000x1000 pixel

maximális méret: 4000x4000 pixel


A pályázatra manipulált fotó nem küldhető be.


Nem számít a fotó manipulálásnak a kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása, a színes felvételek fekete-fehérré alakítása és az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizásási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.


A fotók manipulálásának számít képelemek kiretusálása/hozzáadása, a kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója, digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

http://www.ujakropolisz.hu


forrás: pafi.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése