Fotópályázat a Battai Napokon

A Korshak Kft., a Nyitott Színpad Zenei Egyesület és a Pixel Halom Fotóklub amatőr fotópályázatot hirdet a XIX. Battai Napokon. A pályázat célja, hogy a nevezők minél színesebben, ötletesebben és érdekesebbem mutassák be a Battai Napokat.


A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI:
I. Így láttam a Battai Napokat
II. Játékos Városiak Találkozója
III. Amatőr az amatőrt (a NYISZ által szervezett Music Planet programon készült fotókat várjuk)

Pályázati határidő: 2012. szeptember 16. éjfél


EREDMÉNYHIRDETÉS – 2012. október 2.


A pályázaton bárki részt vehet saját készítésű fotójával, amit a 2012. évi Battai Napokon készített.
Pályázati feltételek

Kategóriánként három kép nevezhető. Csak elektronikus formában fogadjuk el a fotókat. A pályamunkákat név, cím, telefonszám megadásával a battainapokfoto@battanet.hu e-mail címre kérjük elküldeni. A levélben kérjük megjelölni, hogy a fotót melyik kategóriába nevezik. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni. Beérkezési határidő: 2012. szeptember 16. éjfél.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket. A nevezéssel együtt a pályázó kijelenti, hogy a képek saját készítésűek, mások szerzői jogát nem sérti. A pályázat kiírója a továbbiakban jogosult a beküldött képek jogdíjmentes használatára a szerző nevének feltüntetése mellett. A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, honlapon való felhasználására továbbá díjmentesen használni az alkotást a kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

Formai és technikai követelmények
filetípus: JPEG

Az eredeti kép minimális mérete: 5 Megapixel, ebből feltöltendő: max. 1400x1000 kép (álló kép 1000 pixel magas, fekvő kép 1400 széles, a feltöltött kisebb méretű képre kismértékű élesítés futtatható, hogy az eredeti kép élességét elérje)

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy MANIPULÁLT FOTÓ NEM KÜLDHETŐ BE!

Mi számít, és mi nem számít a fotó manipulálásának?

Nem számít a fotó manipulálásnak:
• A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
• A teljes képet érintő színkorrekció. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének
állítása.
• A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
• Analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít:
• Képelemek kiretusálása/hozzáadása
• A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
• Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

Díjazás
Kategóriánként 1 nyertest hirdetünk a zsűri értékelése alapján, egyet pedig a közönségszavazás alapján a facebook-on választunk ki, továbbá egy képet Százhalombatta város polgármestere, Vezér Mihály is jutalmaz. A díjazottak értékes ajándékcsomagot nyernek. Közönségszavazás időintervalluma: 2012. szeptember 21. – 2012. szeptember 30. Ez idő alatt lehet majd a képekre szavazni, azokat népszerűsíteni a Battai Napok hivatalos facebook oldalán. Minden kategóriából a legjobb értékelést (legtöbb „like”-ot) kapott kép fog nyerni. A nyerteseket a nevezéskor megadott elérhetőségeken fogjuk értesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése