Számodra mit jelent a mezőgazdaság? fotópályázat

Most megmutathatod, mire vagy KAP-ható! A VM VKSZI digitális fotópályázatot hirdet Mit jelent számodra a mezőgazdaság? címmel, városban élő 14 és 18 év közötti fiatalok, valamint 18 év felettiek számára 

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 15. 

 A VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet fotópályázatot hirdet Mit jelent számodra a mezőgazdaság? címmel. A pályázat célja, hogy a városi fiatalok megismerjék az Európai Unió közös agrárpolitikáját (KAP), pozitív hatását a magyar mezőgazdaságra, ezen keresztül pedig a városi élet mindennapjaira. Az Európai Unió költségvetésének negyvenhárom százalékát költi a KAP finanszírozására, miközben a mezőgazdaságban foglalkoztatottak aránya nem éri el a hat százalékot. Jogos lehet a kérdés, hogy miért fordít ekkora figyelmet az EU a KAP-ra, és miért kéne a városi embereknek ezzel foglalkozni. Nem élnek vidéken, nem tenyésztenek állatokat és növénytermesztéssel sem foglalkoznak. Kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy a mezőgazdaság és a vidék mindannyiunk életének szerves része.

Tudod-e, milyen erőfeszítésekbe kerül, hogy jó minőségű élelmiszert emelhess le a boltok polcairól? Vajon elgondolkodtál-e már azon, miért fontos, hogy hazai termékeket is lehessen kapni az importáru mellett? Tudod-e, hogy a vidék tiszta levegője, karbantartott tájai, a tisztavizű források és a friss kenyér mind sok-sok energiába, erőfeszítésbe kerül? Eszedbe jutott már, hogy mi lesz, ha elfogy a földgáz, a kőolaj és kimerülnek a tartalékaink? A most meghirdetett fotópályázaton megmutathatod, mire vagy KAP-ható!

Azért, hogy pontos képet kapjunk arról, mit jelent a városi ember számára a mezőgazdaság, digitális fotópályázatot hirdetünk, főként városban élő 14 és 18 év közötti fiatalok, valamint 18 év felettiek számára. Célunk felhívni az emberek figyelmét a KAP aktuális problémáira és a pályázók fotóinak segítségével fellendíteni a hazai vidéki turizmust, visszaállítani a termelők és a vásárlók közötti bizalmat.

Fotókat a következő témákban várunk:
  • Aktuális mezőgazdasági feladatok
  • Vidéki táj - vidéki kultúra
  • A klímaváltozás érzékelhető következményei (viharok, árvíz, aszály)
  • Helyi termékek
  • Falusi ünnepségek, fesztiválok
  • Megújuló energiaforrások szerepe a fenntartható fejlődésben
Egyszerű regisztráció után, pályázónként három, egy évnél nem régebben készült fotó feltölthető a www.kap2011.eu honlapon.

Jelentkezési határidő: szeptember 15


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése