Csillagnemzetségek–Lélekcsaládok könyv illusztrációs pályázata

A Lélekhíd Szellemi központ nevében Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó művészeti pályázatot hirdet! Pályázat célja: Kezdeményezésünkkel támogatni szeretnénk a tehetséges magyar képző-, és iparművészek felfedezését és ennek kapcsán egy különleges feladatra hívjuk az erre rezonáló művészeket!

A leadás határideje: 2011. augusztus 30.Közeledik a Magyarországon nagy sikerű „Csillagnemzetségek - Lélekcsaládok” című mű angol nyelvű kiadása és nemzetközi forgalmazása. Így a pályázat nyertesét vagy nyerteseit először is az a megtiszteltetés éri, hogy alkotásai illusztrálhatják e méltán híres könyv angol kiadását, eljutva és eljuttatva ezzel a kiválasztott hazai művészünk/művészeink hírét a világ minden tájára!

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó e monumentális és egyedülálló szellemi tanításokat hordozó munkájának illusztrációja lenne a feladat, melyben a könyvben szereplő tizenhárom Csillagnemzetség világát megjelenítő, egységes hangvételű, harmonikus rezonanciájú, pozitív kisugárzású 13+1 alkotás lenne a meghirdetett művészeti pályázat témája. Eszköztárában a digitális 3D technikától, a fantasy art-on át, a különböző festészeti és grafikai stílusokon keresztül, a színes ceruzarajzig minden szerepelhet, amelyben a művészeknek nagy szabadsága lehet.

Pályázati feltételek:
A jelentkezés feltétele csupán a betöltött 18. életév, ugyanakkor kifejezetten kívánatos és előnyt jelenthet a különös intuitív érzékenység, nyitottság és akár spirituális érdeklődés, amely segíthet a ráhangolódásban és e sajátos témák feldolgozásában.
A pályamű érvényességéhez minimum az első kilenc pályamű elkészítése szükséges, amely azonban csak akkor lép életbe, illetve válik teljessé, ha a hiánypótlási határidőn belül megtörténik mind a 13+1 művészeti alkotás beérkezése is.

Az elkészítésre váró 13+1 művészeti alkotás témái:
 • Az Unikornis Csillagnemzetség
 • Az Angyalok Csillagnemzetsége
 • A Szárnyas Oroszlánok Csillagnemzetsége
 • A Sárkányok Csillagnemzetsége
 • A Macskafélék Csillagnemzetsége
 • A Pegazus Csillagnemzetség
 • A Kígyó Csillagnemzetség Női Ága - a gyógyító papnői út az Istennő képviseletében
 • A Kígyó Csillagnemzetség Férfi Ága - a tanító út a Melchizedek tudatosság képviseletében
 • A Medvék Csillagnemzetségének történelme - a Mennyei Krisztusi közösség képviseletében
 • Az Emberek Csillagnemzetsége
 • Az Ízeltlábúak Csillagnemzetsége - A pókasszony története
 • A Madarak Csillagnemzetsége - a Sas, a Holló, a Főnix, a Galamb és a Hattyú szent madarai és a tündérek birodalma
 • A Delfinek és Bálnák Csillagnemzetsége
 • A 13. Csillagnemzetség - a Szentlékek misztikus mindent átható jelenléte, az Isteni Sors szava…
Ezen alkotásokhoz tökéletes ihletet és inspirációt meríthetnek a jelentkezők Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó a „Csillagnemzetségek - Lélekcsaládok” című könyvének egyes fejezeteiből, amelynek megvásárlása ajánlott a műalkotások átgondolt és hiteles elkészítéséhez.
Ugyanakkor a személyes jelentkezéskor minden, valóban komoly érdeklődő megkapja azokat „Brief-eket” , amelyek részletesen megfogalmazzák az egyes képek témáit.

Konzultáció lehetséges a szerzőkkel és a művészeti vezetőnkkel - Szabados Emese: +36/209402749 .

A beadandó anyagok követelményei, paraméterei:
 • A képek formátuma: JPEG, PDF, min. 300dpi felbontású, CMYK és RGB
 • Mérete: a tervezett könyv formátumához igazodva 178×230 cm + 5mm kifutó (minimum méret, az arányok tartásával)
 • A képeiteket - akármilyen stílusban és grafikai eszközökkel születtek is - kérjük, hogy digitális formában küldjétek el csatolmányként a palyazat@yahunagaia.hu címre, „Csillagnemzetségek-Lélekcsaládok illusztrációs pályázat” jeligére.
 • A képek tartalma nem sérthet vallási, etnikai, társadalmi és politikai hovatartozást.
 • A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott képek nem sértik más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát, illetve, hogy a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.
 • A pályázati művek mellé aláírt szerzői jogi nyilatkozatot mellékelünk, mely kitöltésének hiányában a pályázatot nem áll módunkban elbírálni.
 • Ugyanakkor a pályázat meghirdetői is minden körülmények között tiszteletben tartják az alkotók jogait, és a pályázaton nem nyert művek soha, semmilyen módon nem kerülnek felhasználásra.
A pályázat határideje: Az elkészült 13+1 - de legalább az első kilenc - digitális, festett vagy megrajzolt kép leadási határideje 2011. augusztus 30., majd ezt követően a zsűri összeül és döntését várhatóan szeptember 30-ig szeretné meghozni.

Hiánypótlás határideje: 2011. szeptember 20.
A pályázat fődíja: A művészeti pályázat nyertesének alkotásai illusztrálják e méltán híres könyv angol kiadását, eljutva és eljuttatva ezzel a kiválasztott hazai művészünk hírét és elérhetőségeit is a világ minden tájára! A kiadott angol nyelvű kiadásban az illusztrációk alatt feltüntetjük a művész nevét, weblapját és e-mail címét is.

Illetve a közelgő magyar kiadás újranyomásában is szerepelni fognak már ezek az alkotások.
Mindezek mellett a könyv szerzőinek felajánlásából az első helyezett átveheti a 150. 000 HUF jelentő pénzbeli fődíjat, a második helyezett 70. 000 HUF, és a harmadik helyezett 50. 000 HUF-ot is.
Ugyanakkor fenntartjuk annak jogát, hogy amennyiben a beérkezett pályamunkák között nem találunk az elképzeléseinknek megfelelő pályaművet, a pályázatot - esetleges meghosszabbított határidő mellett - eredmény nélkül zárjuk le 2011. december 21-én.

A Szerző a jelen pályázaton való részvételével - pályaműveire vonatkozóan - területi korlátozás nélkül, határozatlan időtartamra (azaz a művek teljes védelmi idejére) kizárólagos, harmadik személynek átengedhető felhasználási jogot enged a Pályázat kiíróinak a művek tetszőleges példányban, tetszőleges alkalommal történő többszörözésére, terjesztésére, átdolgozására.

Jelentkezés módja: Az alábbi telefonszámokon és e-mail címen történő egyeztetés után személyesen, a pályázat elkészítését segítő brief-csomag átvételével és a jelentkezési ív kitöltésével. Így vásárolható meg a könyv is a valóban komoly és elmélyült munkák elkészítése érdekében.
Telefon: +36/209828321 , +36/209402749


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése