Duna Szimfonikus Zenekar „XXI. századi Szimfonikus percek”


A Duna Szimfonikus Zenekar „XXI. századi Szimfonikus percek” zeneszerző versenyének eredményhirdetése

Tisztelt Pályázók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Duna Szimfonikus Zenekar „XXI. századi Szimfonikus percek” elnevezésű zeneszerző versenyére összesen 8 db pályamű érkezett.

A beérkezett zeneművek átjátszó próbáit meghallgatva, és a szavazatok után kialakult sorrendet értékelve, a szakmai zsűri úgy döntött, hogy helyezéseket nem oszt ki. Az alább felsorolt három zeneszerző darabját találta a legjobbnak, mely zeneszerzőket azonos összegű pénzjutalomban részesít.

Bővebben a hajtás után!
A szakmai zsűri tagjai:

Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke
Igric György, a Filharmónia Bp. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
Antal Mátyás, karmester, a Nemzeti Énekkar karigazgatója
Szklenár Ferenc, a Duna Szimfonikus Zenekar művészeti igazgatója

Solti Árpád: Wien - Hommage a Maurice Ravel et Johann Strauss
Sándor László: Qua habitas, Domine?
Bella Máté: Suite

A zenekarban játszó muzsikusok szavazatai alapján a különdíj Solti Árpád zeneszerzőt illeti. A díjazott darabok a Duna Szimfonikus Zenekar 2012/2013-as bérleti hangversenyein bemutatásra kerülnek a Duna Palota Színháztermében. Solti Árpád díjazott művét Antal Mátyás karnagy úr, Sándor László és Bella Máté díjazott darabjait Deák András karnagy úr vezényli. A részletekkel kapcsolatban a nyertes zeneszerzőket a zenekari iroda tájékoztatja.

A Duna Szimfonikus Zenekar gratulál a nyerteseknek, köszöni minden résztvevő munkáját, és sok sikert kíván a további zeneművészi tevékenységhez!

A Duna Szimfonikus Zenekar ezúton köszöni a sikeresen lezajlott zeneszerző versenyéhez nyújtott szakmai segítséget a meghívott zsűri tagoknak, az anyagi támogatást pedig az NKA Igazgatóságának.

Budapest, 2012. október 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése