Olvasni jó! - Fotózni jó! - Nevetni jó! - Fotópályázat - módosult határidő!

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár pályázatot hirdet, a CEWE Color Magyarország Kft. (Fotokonyv.hu), a HPIX Kft. (HP Kreatív Fotólaborok), az Alexandra Kiadó és Könyváruházak, a MediaCity Magyarország Kft. (Digitális Fotó Magazin) és a COPYGURU Kft. támogatásával.
A pályázat mindenki számára nyitott, aki elfogadja a pályázati feltételeket.

A fotópályázat témája az olvasás és a humor kapcsolata. Szeretnénk, ha pályázóink új, merész és vidám perspektívából közelítenék meg az olvasást, mint élményt. Szívesen fogadunk komolyabb hangvételű fotókat is, melyeket egy kapcsolt anekdota tesz humorossá.

A pályázati határidő:
2012. október 14-ig meghosszabbítva!

Fontos: a kép készítője tartsa szem előtt, hogy ne küldjön be mások önérzetét sértő képe(ke)t!
 
Egy pályázó maximum 4 db képet küldhet be.

Minden benevezett kép után
500 (ötszáz) Ft támogatást kérünk, melyet az OIK számlájára (Magyar Államkincstár 10032000-01427666-00000000) kérünk befizetni. A közlemény rovatban legyen feltüntetve, hogy Fotópályázat támogatás.
 
Kizárólag digitális (vagy digitalizált), színes, ill. fekete-fehér képekkel lehet pályázni. Minimális utómunka megengedett. A pályázatra minimum 640x480 pixel, maximum 1400x1000 pixeles felbontású fekvő-, vagy álló- JPG képek nevezhetők. A maximum méret nem haladhatja meg az 5MB-ot. Kérjük, hogy a beküldött fotókból legyen 1-1 db 300 dpi-s felbontású tiff fájl is. Ezt csak abban az esetben kérjük be, ha az adott fotó nyomtatásra és kiállításra kerül.
 
A képe(ke)t kitöltött nevezési lappal együtt kell elküldeni az oikfotopalyazat@gmail.com e-mail címre. A pályázó a nevezési lapon köteles feltüntetni a nevét, lakcímét, email címét, a kép címét, a kép keletkezésének pontos dátumát (év, hónap, nap). A nevezési lap letölthető a www.oik.hu weblapról. A pályázaton valamennyi beérkezett fotó részt vesz, amely a kiírási feltételeknek megfelel.
Nevezési lap letölthető innen: Nevezési lap
 
A pályázat beküldési határideje: 2012. szeptember 28.
A támogatási díj beérkezésének határideje:
2012. szeptember 28.
A nyílt szavazás időszaka:
2012. október 8. 8.00 órától – 2012. november 12. 9.00 óráig tart.

A legjobb 40 kép készítőjét 2012. december 1-ig e-mail-ben értesítjük.
Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadó, a legjobb fotókból összeállított kiállítás megnyitója: 2012. december 14. 16 óra.
 
A zsűri:
Lévai Jenő
, fotográfus, tanár
Szondi György
, a Napkút Kiadó vezetője, amatőr fotós
Engel Judit
, az OIK munkatársa, „alkotó könyvtáros"

Az elbírálás menete:

A kiíró a beérkezett fotókat előszűrésnek veti alá. Az így kiválasztott képeket feltöltjük az OIK Facebook oldalára. A fotókra a látogatók szavazhatnak (a „Tetszik" gombbal). A legkedveltebb fotó lesz a közönségdíjas alkotás. A feltöltött képekből a zsűri kiválasztja a legjobb 40 képet, mely kiállításra kerül, valamint azt a 3 képet, mely alkotói díjazásban részesül.
 
Díjazás:
A zsűri által kiválasztott első három helyezett és a legtöbb Facebook szavazatot kapott pályázó között a CEWE Color Magyarország Kft. által felajánlott 4 db CEWE Fotókönyvet, az Alexandra Kiadó és Könyváruházak könyvcsomagját, valamint a MediaCity Magyarország Kft. támogatásával Digitális Fotó Magazin előfizetéseket és egy lapválogatás csomagot osztunk ki.
 
A CEWE Color Magyarország Kft. jóvoltából valamennyi pályázó 30%-os CEWE FOTOKÖNYV kuponban részesül.
A HPIX Kft. biztosítja a kiállítandó képek kiváló minőségű 30x45 méretű nyomtatását.
Plakátjaink és szórólapjaink előállításáról a COPYGURU Kft. gondoskodik.
 
Szerzői jogok:
A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) és a jelentkezési lap beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a képeket publikáljuk internetes oldalainkon, valamint (szerzővel, címmel ellátva) kiállítsuk. A pályázó a kép(ek) beküldésével kijelenti, hogy rendelkezik a beküldött fotó(k) teljes szerzői jogával. A pályázati kiírást elolvasta, a pályázat feltételeit elfogadja. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott kép(ek) elkészítésével és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őt, a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
 
Adatvédelem:
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a pályázók adatait bizalmasan kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki. A szervező nem vállal felelősséget a pályázók téves adatszolgáltatásáért, elvesztett regisztrációkért, valamint technikai problémákért.
 
További információ: Nemes Anikó - nemes.aniko@oik.hu
 
Letölthető dokumentumok:
Fotópályázat plakát

forrás: kulturpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése