Diákhitel KÉPZŐ - festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A Diákhitel Központ Zrt. alapítása óta jelentős mértékben hozzájárul a társadalmi mobilitás fenntartásához, és komoly szerepet vállal az esélyegyenlőség megteremtésében. A DHK kultúratámogatói tevékenységével elősegíti, hogy a hallgatók felelősséggel és előrelátóan kezdjék pályájukat. Ezt a tevékenységet és elkötelezettséget kívánja megjeleníteni a „Képző” festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat is, aminek legfontosabb célja a társadalmi elkötelezettség, szociális érzékenység megjelenítése. Pályázni lehet minden olyan festészeti, grafikai vagy videóművészeti alkotással és fotóval, ami valamilyen módon felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára.

Pályázati határidő: 2012. november 2. éjfél


A pályázat témája

A társadalmi különbségek visszásságai, az esélyegyenlőség megteremtésének fontossága.

A válogatás módja

A beküldött pályaművekből szakmai előzsűrizést követően a pályázat fővédnöke válogatja ki a díjnyertes, illetve a kiállításra kerülő alkotásokat.

A pályaművek beadási határideje: 2012. november 2. éjfél


Pályázati feltételek

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója.

A pályázat egy kategóriában kezeli a festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készített alkotások), a grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikák) és a fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült műalkotásokat.


Egy pályázó maximum három pályaművel pályázhat. A pályázatban sorozattal nem lehet pályázni.


A pályázatban méretbeli megkötés nincs, de kizárólag a fenti műfajokban fogadunk el pályamunkákat.


A pályázat beadásának módja

Pályázni kizárólag e-mailben lehet, a Diákhitel Központ honlapjáról (www.diakhitel.hu/index.php/hu/palyazati-felhivas-kepzo) letölthető, hibátlanul és egyértelműen kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével, és a pályaművekről készült fotók elektronikus beküldésével. A lehetőség szerint jó minőségű, színhelyes fotók, reprodukciók minimális felbontása 72 dpi, minimális mérete 200 KByte legyen.)

A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk:
kepzo@diakhitel.hu


A pályázat díjazása
A pályázat fődíja: 500 000 Ft.
A pályázat második díja: 300 000 Ft.
A pályázat harmadik díja: 200 000 Ft.


A további nyertes pályaművek kiállításon vesznek részt, illetve megjelennek a kiállítási katalógusban.


Egyéb tudnivalók

Az előzsűrizésre 2012. november 2-át követően kerül sor. A kiállításra beválogatott pályaművek beküldőit ezt követően értesítjük, és egyeztetünk velük az eredeti pályaművek beszállításáról a kiállításra.

A győztes pályaműveket 2012. november 26. és december 9. között kiállítás keretében mutatjuk be a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében.


A pályázó a jelentkezési lap visszaküldésével elismeri, hogy részt kíván venni a Diákhitel Központ KÉPZŐ című festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A pályázó elismeri, hogy valamely magyarországi oktatási intézmény hallgatója. A jelentkezéssel a pályázó kezeskedik arról, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, amiket harmadik fél felé semmiféle jogi kötelezettség nem terhel. A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött pályaműveit a pályázati kommunikáció során – és kizárólag azzal összefüggésben – a pályázat kiírója megjelentesse. A jelentkezéssel a pályázó – amennyiben műve(i) kiállításra kerül(nek) – a műveket 1 éves időtartamra a Diákhitel Központ rendelkezésére bocsátja. A három nyertes pályamű a Diákhitel Központ tulajdonába kerül.


A pályázaton nem vehetnek részt a Diákhitel Központ Zrt., illetve az A38 Hajó munkatársai és családtagjaik, abban az esetben sem, ha a pályázati feltételeknek egyébként megfelelnek.


A pályázat technikai lebonyolítója az A38 Hajó.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
A38 Hajó
kepzo@a38.hu


forrás: sff.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése