Rozsda Lovag iskolai előadások országos versenye 2011/2012

A Gemini Gyerekkönyv Kiadó és a FIDELIO kulturális programmagazin a Rozsda lovag című gyermekkönyv sorozat színpadi változatának bemutatására versenyt hirdet meg a 2011/2012-es tanévre. A versenyben résztvevő közösségek a Rozsda lovag gyerekeknek szóló zenés mese sorozat egy kiválasztott darabját vihetik színre a kiadó szakmai támogatásával. A szervezők célja, hogy diákok, tanárok, szülők számára elérhetővé és megvalósíthatóvá tegyenek egy felejthetetlen közösségi élményt, a tehetségek számára pedig lehetőséget teremtsenek arra, hogy megmutathassák - eddig talán rejtett - képességeiket, tudásukat

Nevezési határidő:  2011. december 30., péntek


Nevezés feltételei
A versenyen részt vehet minden hazai és határon túli általános iskolai közösség.
A versenyre az értelemszerűen kitöltött nevezési lappal lehet nevezni, melyet az info@geminikiado.hu címre kell elküldeni.

A nevezési lap beérkezése után a kiadó eljuttatja a megadott címre a Rozsda lovag musical bemutatásához szükséges szövegkönyvet, zenei alapot, partitúrákat (zongorára vagy zenekarra).
 
A levél tárgyaként kérjük, írják be a „Rozsda lovag verseny” jeligét!

Nevezési díj
 4.390,- Ft, mely fedezi a postaköltség és a felkészüléshez szükséges anyagokat (szövegkönyv, zenei alap, partitúra)

Nevezési határidő
 2011. december 30. péntek

Pályázati anyag elkészítése és leadása
A pályázati anyag az előadásról vagy annak részletéről küldött, megvágott 20 perces videó felvétel, mely jól tükrözi a koncepciót, a színészi játékot, láttatja a díszletet és a jelmezeket, illetve hallható, látható legalább egy zeneszám előadása.
Feltöltési határidő: 2012. március 30.

A verseny menete
A háromfordulós verseny során egy szakértőkből álló zsűri bírálja el a pályaműveket.

I. Forduló:
A beküldött pályaműveket (videókat) a szakmai zsűri egységes pontrendszer alapján bírálja el. Régiónként a legjobb 3 előadás kerül be a 2. fordulóba, a régiós döntőbe. Az elbírálás eredményéről minden résztvevőt értesítünk 2012. április 15-ig.

II. Forduló:
A régiós döntők 2012. május 10. és 15. között kerülnek megrendezésre nyilvános előadás keretében, valamelyik helyi (báb)színházban, közönség előtt. Itt a darab 20-25 perces részletével, vagy rövidített változatával kell majd színpadra lépni. A zsűri helyben pontozza a produkciókat. 

Döntő:
Az országos döntő Budapesten, szintén nyilvánosan, közönség előtt, színházban kerül lebonyolításra 2012. júniusában.
Az előadások videóit a Fidelio kulturális magazin online felületein is elhelyezzük, ahol a közönség is szavazhat a legjobbnak tartott előadásokra, az ő szavazataik alapján Közönség díj is kiosztásra kerül.
 
A zsűri díjazza a csoportok teljesítményén túl a legjobb énekesi, színészi teljesítményt, illetve a legjobb díszletet és jelmezt is!

Díjak:
I. helyezett díja: 2 napos kirándulás az előadást színre vivő teljes csapat számára szállással és teljes ellátással. A Rozsda lovag sorozat legújabb kötete a darabban játszó diákok mindegyikének.

II. helyezett díja: 1 napos kirándulás az előadást színre vivő teljes csapat számára ebéddel, uzsonnával. A Rozsda lovag sorozat legújabb kötete a darabban játszó diákok mindegyikének.

III. helyezett díja: Nyilvános előadás lehetősége valamelyik vidéki (báb)színházban. Rozsda lovag sorozat legújabb kötete a darabban játszó diákok mindegyikének.
Közönség díj: Nyilvános előadás lehetősége az egyik fővárosi (báb)színházban.

A kiírás a Gemini Gyerekkönyv Kiadó honlapján is megtalálható: http://www.geminikiado.hu/index.php?mod=tr&tr_id=10

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése