dráMÁzat - drámapályázat a dráMA V. kortárs színházi találkozóra

Drámapályázatot hirdet a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház dráMÁzat címmel. 

A székelyudvarhelyi (Románia) Tomcsa Sándor Színház drámapályázatot hirdet magyar vagy román nyelven alkotó magánszemélyeknek dráMÁzat címmel. A kiválasztott pályaműveket a színház színre viszi. A pályázat végeredményét 2012 augusztusában hirdetik ki.

Pályázati határidő: 2012. május 31.


Bővebb információ:

A pályázó
Bármely magánszemély, aki magyar illetve román nyelven íródott drámát nyújt be.

A pályamű
A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig.
Tematikai és műfaji megkötés nincs.
 A pályamű kizárólag a pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet.
A pályaművet csak elektronikus formában fogadjuk el.

A pályázat díjazása
A zsűri által legjobbnak ítélt mű díjazása bruttó 1000,- €.
A díj kifizetésére a pályázat eredményhirdetését követően megkötendő szerződés aláírásától számított 30 napon belül kerül sor.

Amennyiben a legjobb művet vagy műveket a színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a Tomcsa Sándor Színház a 2012/13-as vagy az azt követő évadban színre viszi, valamint vállalja annak kiadását a mű eredeti nyelvén és/vagy román illetve magyar fordításban.

A pályázat egyéb feltételei
A díjazott művek kizárólagos színházi előadási joga a Tomcsa Sándor Színházat illeti meg a világ teljes területére, a pályázat elbírálásától számított 1 (egy) éven keresztül. A Tomcsa Sándor Színház a pályaművel kapcsolatos felhasználási jogosultságát – a szerzővel történő előzetes egyeztetés alapján – továbbengedélyezheti harmadik felek részére.
A Tomcsa Sándor Színház a pályázatokat titkosan kezeli, és a nem díjazott pályamunkákat az eredményhirdetést követően maximum 1 hónapon belül megsemmisíti.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben a pályaműve díjazásban részesül, a Tomcsa Sándor Színház a pályázó nevét a szerzővel egyeztetett módon nyilvánosságra hozza.

A pályázat leadása

A pályázatnak 2012. május 31. 15:00 óráig kell megérkeznie az alábbi e-mail címre:
office@szinhaz.ro

A pályázat jeligés. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét tartalmazhatja az email. A pályaművön a szerző nevének vagy felvett művésznevének feltüntetése tilos!

A pályázó nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot postán kérjük eljuttatni a Tomcsa Sándor Színház címére:
Tomcsa Sándor Színház
str. Tamási Áron nr. 15
535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc
Jud. Harghita
ROMANIA
(DRÁMAPÁLYÁZAT)

A pályázat elbírálása
A bíráló bizottság tagjai: Lőkös Ildikó, Szűcs Katalin Ágnes, Dr. Ungvári-Zrínyi Ildikó, Köllő Katalin, Szebeni Zsuzsa, Csép Zoltán, Nagy Pál, Demeter Katalin, Csurulya Csongor.
A pályázat végeredménye 2012. augusztus hónapban kerül kihirdetésre sajtótájékoztató keretében, illetve a www.szinhaz.ro internetes címen.

A Tomcsa Sándor Színház fenntartja a jogot, hogy a pályázatot részben vagy egészben érvénytelennek nyilvánítsa.
A jelen pályázati kiírás nem eredményezi a Tomcsa Sándor Színház szerződéskötési kötelezettségét, az nem minősül szerződéskötési ajánlatnak.
A pályázati kiírással kapcsolatban további információ kérhető a Tomcsa Sándor Színház titkárságán, a 0040266212131 telefonszámon.

forrás: kulturpont.hu
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése