Novella- és Fanfictionverseny – 2011 Animekarácsony

A múlt, a jelen és a jövő szelleme ismét meglátogat minket karácsony alkalmából, hogy múzsátok lehessen a patronbiznisz fellendítésében. Ideje feloldani a billentyűzárat és feleleveníteni a Word rejtélyeit. Az Animekarácsony minden virgáccsal mászkáló bishije és combfixes angyalkája ismét tárt karokkal vár titeket, hogy a karácsonyi vásárral egybekötött interaktív mentális kalandparkkal örvendeztethesse meg az odatévedőket.


Idén rendhagyó jelleggel két újabb kategóriában várjuk írásaitokat. Saját műveket küldhettek az úgynevezett karc részlegbe, ahol 5 000 karakterrel (szóközökkel) gazdálkodva élhetitek ki rejtett vágyaitokat a karácsony ünnepétől függően és attól elvonatkoztatva egyaránt. Másrészről viszont ismét szívesen látunk minden drabble kategóriást is, azaz egy pontosan 100 szóból álló irományt, amit viszont kizárólag anime/manga fandom kíséretében lehet díszcsomagolva elhelyezni a zsűri fenyőfája alá.

Beérkezési határidő: 2011. december  02., éjfél


Kérjük, olvassátok át az alábbi szabályokat, és tartsátok is be őket! Ezek figyelmen kívül hagyása kizárást von maga után!
 
Összesen három díj kerül majd kiosztásra, két első és egy közönség kedvenc.

A díjazottakat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg. Valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket, illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a legjobb tíz-tíz művet beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.

A határidő:  2011. 12. 02., éjfél

Egy szerző összesen két írással indulhat. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.
A drabble kategóriába beküldött írások kizárólag anime vagy manga adaptációk lehetnek és azok főszereplője – illetve szereplői – az adott anime vagy manga karakterei kell, hogy legyenek. De mellékszerepben természetesen feltűnhet általad kitalált is.

A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. Viszont ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül légy következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.

Továbbá a zsűri tisztelettel kéri azokat a versenyzőket, akik a drabble kategóriában indulnak, hogy művükkel együtt egy (lehetőleg nem általuk írt) viszonylag részletes ismertetőt/összefoglalót is linkeljenek az írásuk elején a történetük alapjául szolgáló (anime/manga) forrásról maximum 1-2 oldal terjedelemben, az esetleges információhiány elkerülése érdekében.

Az írásokat .doc kiterjesztéssel töltsd fel a megadott helyre, a dokumentum címében pedig a polgári neved és a történet címe szerepeljen az alábbi példa alapján:
Szabo_Krisztian_Harom_Gracia.doc

Valamint a regisztrációkor kérjük, hogy a Név rubrikába a polgári neved add meg! Ennek hiányában ki fogunk zárni a versenyből!

Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből! Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.

A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít!  Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!
Továbbá ismét lesz lehetőség rá, hogy ott helyben is megcsillogtathassátok tudásotokat, erről a versenyről az információkat majd conon, az infópultnál keressétek!

A versennyel kapcsolatos kérdéseidet a fanfic@mondocon.hu címre vagy a megfelelő fórumtopikban tehetitek fel.

Abban az esetben, ha a nevezések nem érnek el egy bizonyos számot, akkor csupán legjobb ötöt hirdetünk vagy végső esetben a verseny érdeklődés hiányában elmarad.

Jó versenyzést kívánunk!
Brigi és Mucc

forrás: http://www.mondocon.hu


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése