Már 100 rövidfilm a tehetségkutatón!

A november elején indult FilmCsata rövidfilmes tehetségkutató minden várakozást felülmúlóan sikeres, pedig még közel két hét van hátra a végéig. A Filmtekercs kulturális magazin Facebook oldalán indított verseny kiemelkedő népszerűségnek örvend, mert egy neves zsűri (Hajdu Szabolcs, Pálfi György, Kocsis Ágnes, Báron György, Gelencsér Gábor) bírálja el az alkotásokat, és közel egymillió forint értékben kerülnek díjazásra a győztesek. A játék oldalához több ezren csatlakoztak már olyanok is, akik az amatőr és tehetséges nevezők filmjeit nézegetik meg, hol érdeklődő, hol kritikus szemmel, és akik a kedvenceiket szavazataikkal, észrevételeikkel biztatják.

A FilmCsatára még december 4.-éig van lehetőség nevezni (akár már meglévő rövidfilmmel is)!
A szervezők a nyereményeket úgy állították össze, hogy a filmesek számára valóban hasznosak legyenek, így többek között filmes képzésekkel, szakmai kiadványokkal, moziforgalmazási és fesztiválszereplési lehetőségekkel díjazzák a legjobbakat. Érdekesség, hogy a d1 Tv most a napokban ajánlott föl ráadásként még egy 100.000 Ft értékű különdíjat, látva a tehetségkutató sikerességét. A média is nagy érdeklődéssel figyeli az eseményt, ami egyrészt a még nem közismert filmeseknek értékes megjelenési lehetőséget biztosít, másrészt a magyar filmgyártás következő generációjának lehetséges reménységeire irányíthatja a figyelmet.

A FilmCsatára még december 4-éig van lehetőség nevezni (akár már meglévő rövidfilmmel is), ezután a zsűri értékel, végül december 15-én az Odeon-Lloyd moziban kerül sor egy eredményhirdetéssel egybekötött záró rendezvényre. Bővebb információ a www.filmcsata.hu oldalon, illetve a Filmtekercs Facebook oldalán (www.facebook.com/filmtekercs) található. A FilmCsata reklámfilmje megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=qry61IHBxYg


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése