Diákalkotók Országos Zománcművészeti Biennáléja

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ pályázatot hirdet általános, közép-, és főiskolások, egyetemisták számára zománctechnikával készült alkotások létrehozására, melynek címe: "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra" (Weöres Sándor)

A kiállításra olyan, a zománc nyelvén fogalmazott, a diákok életkori sajátosságainak megfelelően megjelenített pályaműveket várnak, melyek ebből a gondolatkörből fakadnak. A pályaművek képek, zománccal díszített plasztikák vagy dísztárgyak, ékszerek és kollekciók, valamint komplex, tematikus kép együttest hordozó "építmények" (faliszekrény, díszdoboz, ill. különböző használati tárgyak) lehetnek.

Jelentkezési határidő: 2011. december 30.

A pályázaton maximum két egyéni, illetve közösségi pályaművel lehet részt venni. Az alkotásokon fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, a beküldő szervezet nevét, a művészeti vezető nevét, telefonszámát, e-mail címét, a pályaművet ihlető gondolat, vagy irodalmi alkotás fellelhetőségét.

A kiállítás keretében lehetőséget kínálnak a diákok, diákközösségek művészeti vetői munkáinak bemutatására. A művészeti vezetők alkotásai nem kerülnek zsűrizésre, témájában kötelezően nem kell kapcsolódnia jelen pályázati kiíráshoz.

A diákalkotók pályaműveit képző- és iparművészekből és művészettörténészből álló zsűri értékeli.

Az értékelés öt kategóriában történik:
I. korcsoport: 6-12 éves korig
II. korcsoport: 13-15 éves korig
III. korcsoport: 16-19 éves korig
IV. korcsoport: 20 év felett
V. közös alkotás

A pályázatra az erre a célra készült nevezési lapon előzetesen szükséges jelentkezni 2011. december 30-ig. Jelentkezési lap levélben kérhető vagy letölthető a www.ekmk.eu weblapról.

A pályázat nevezési díja közösségi pályázás esetén (tetszőleges egyéni alkotószámmal) 2500 Ft, egyéni alkotók részére: 1000 Ft.

További információ: Kovács Katalin: 36/517-555, 20/779-2879, kovacs.katalin@ekmk.eu

forrás: http://www.fidelio.hu


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése