Civil média nemzetközi innovációs verseny


A tunéziai és az egyiptomi forradalmak, az arab tavasz felkelései (Bahrein, Jemen, Szíria), a Japánt sújtó földrengés és a most zajló brit zavargások idején a civil média nemcsak tudósított, hanem részévé is vált a híreknek. Global Voices büszke, hogy partnere lehet az Ashoka Changemakersnek az idei „Civil média: nemzetközi innovációs verseny” meghirdetésében, amelyet a Google is támogat. A díjak ötezer dolláros támogatási összeget jelentenek az olyan kezdeményezések számára, amelyek a civil média segítségével próbálják megváltoztatni a világot. Ha ezt teszed, akkor rólad akarunk hallani!
Beküldési határidő: 2011. szeptember 14.

Online részvétel
Egyértelműen látszik az alulról szerveződő civil média ereje. De világszerte, különösen a fejlődő országokban és a perifériára szorult közösségekben sokan nem férnek hozzá ahhoz a technológiához, amely lehetővé teszi az online részvételt. A cenzúra is akadályozza az embereket abban, hogy használják a civil és közösségi média platformokat. A kormányok, hatóságok felismerték, hogy ezek az eszközök milyen szerepet játszhatnak a mozgalmak szervezésében és az aktivizmusban.
Civil média Bissau-Guineában. A Rising Voices fotója a Flickr-en (CC BY-NC-SA 2.0).
Mindezen kihívások ellenére a civil média megújítói továbbra is képesek publikálni és résztvenni azoknak az ügyeknek az online megtárgyalásában, amelyek őket és közösségeiket érintik.
Az Ashoka egy 1980 óta működő nemzetközi szervezet, amely a vezető szociális vállalkozókat támogatja. Azokat az egyéneket, akiknek innovatív és praktikus ötleteik vannak a társadalmi problémák megoldására. Az Ashoka Changemakers projektje egy nemzetközi internetes közösséget takar, amely a társadalmi változásokat közösségi együttműködéseken és mentor programokon keresztül támogatja.
A versenyre a világon bárki nevezhet, aki azt próbálja megváltoztatni, ahogy az emberek kommunikálnak, vagy ahogy hozzáférnek a hírekhez és információkhoz. A nyertesek közül négyen kaphatnak ötezer dolláros készpénz jutalmat. Ezt a pénzösszeget korlátozás nélkül használhatják fel projektjük megvalósítására. Ezenkívül a pályázók elnyerhetik az Ashoka ösztöndíját is, amely hároméves ciklusra jelent a megélhetés költségeit fedező támogatást és hozzáférést a szociális vállalkozók hálózatához.
Változtasd meg a világot!
A nevezés nagyon egyszerű. Nézd meg ezt a videót, vagy olvasd el a részletes instrukciókat itt és küldd el pályázatodat 2011. szeptember 14-ig. A pályázatok nyelve angol, arab, francia, indonéziai, japán, mandarin, portugál, spanyol vagy thai lehet.
Nem kell használnod az internetet. A versenyre minden olyan ötletet várunk, amely a kommunikáció vagy információ technológia bármely eszközét használja. Tudj meg még többet a civil médiához való hozzáférésről a Global Voices társalapítójától, Ethan Zuckermantól, az alábbi Changemakersnek adott interjúból és látogass el a civil médiát támogató Rising Voices oldalunkra is!
 ——————————————————————————————————–
Competition News
Ashoka Changemakers®, with the support of Google, is seeking innovations in Citizen Media.
Please join us in congratulating the early entry winners for the competition!
Submit your solutions before September 14, 2011, and help boost media access and participation around the world. If you know of someone with a great idea, nominate their project using this quick and easy form. The innovator will receive an invitation to enter.
Winners’ Prizes: Four entries will receive a cash prize of US $5,000. The most competitive entrants will also be considered for an Ashoka Fellowship — complete with a three-year living stipend, international recognition, and access to a network of systems-changing social entrepreneurs.
Be sure to follow us on Twitter and Facebook to receive regular updates and to give us your feedback.
Contact Information:
  • For North America, contact Bahiyah: byasmeen@changemakers.com
  • For South Asia, contact Indrani: isharma@changemakers.com
  • For Europe and Africa, contact Erin: eweed@changemakers.com
  • For the Middle East, contact Eva: etavoulareas@changemakers.com
Deadline for Ideas: Sep 14, 2011
Web:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése