Budapest Pozitív – a Mai Manó Ház és az Indafotó közös pályázata

Budapest egy sokarcú, szerethető metropolisz. Egyfelől erősen őrzi régi jellegét, eredeti városszövetét, másfelől azonban számos területe megújult a rendszerváltozás óta. Idén nyáron a Pro Cultura Urbis Közalapítvány támogatásával a Magyar Fotográfusok Házában látható Budapest Pozitív kiállításon tíz jeles fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottjainak képeiből jött létre egy Budapest vízió, amely bemutatja a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát.


A pályázatok leadásának határideje: 2011. augusztus 20.Jelen pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak – legyenek profik vagy amatőrök -, akik fontosnak tartják, hogy a majd kétmillió lelket számláló nagyvárosunkat objektíveikkel feltérképezzék. Kíváncsiak vagyunk, hogy a díjazottakon kívül mások, – akik szintén a fotográfia nyelvezetét használják,- milyen párhuzamosan létező érzéseket és élményeket dokumentálnak és mi az, ami szerintük a harmadik évezredben Magyarország fővárosát, mindennapi életét, ritmusát és dallamait jellemzi.

A Magyar Fotográfusok Házában látható kiállításon megjelenést biztosítunk majd azoknak a pályázati anyagoknak, amelyek egyedien és érdekesen mutatják be Budapestet, annak sajátosságait, eldugott helyszíneit, rendhagyó eseményeit és természetesen a benne élőket. A pályázat célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fotográfia esszenciális értékeire és elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak (és persze a jelennek is) szól. A mára már teljesen elterjedt, szinte mindenki számára elérhető és egyszerűen használható eszközök kíválóan alkalmasak arra is, hogy leírják egy város arculatát, fókuszba állítva annak ismert és ismeretlen részleteit.

Pályázati kiírás

A pályázatot a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2000 után készített fényképet vagy fényképsorozatot (max. 10 db kép) küldhet be a pályázatra.
A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Budapest Pozitív kiállításon vetítjük 2011. szeptember 1-11. között.

A pályázat technikai részletei

feltöltés »» gyűjtemény »» gyűjteményhez hozzáadás »»
A pályázaton saját alkotással lehet indulni, a műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Budapest Pozitív gyűjteménybe kell elhelyezni 2011. augusztus 1-20. között. A pályázaton mindegyik fotó résztvesz amelyet feltöltője elhelyezett a Budapest Pozitív gyűjteményben, minden képnek címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát.
A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön értesítjük.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint az interneten azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő beadványt töröljön a beadott pályázatok közül.

A pályázatok leadásának határideje: 2011. augusztus 20. 24.00h
Eredményhirdetés: 2011. augusztus 25.

forrás:
http://www.maimano.hu/bp+palyazat/index.html
kapcsolat, további információ: hargita.nandor@mail.inda.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése