A Kitchen Budapest pályázatot hirdet olyan szakemberek, művészek, mérnökök, dizájnerek számára, akiket érdekelnek a városi és személyes tér, az elektronikai eszközök, a mobil kommunikáció és az internet összefüggései és akik szívesen dolgoznának csapatban új médiával kapcsolatos projekteken.

Jelentkezési határidő: 2011. auguszuts 31.


Amit mi ajánlunk:
- innovatív és kreatív munkakörnyezet, csapatmunka
- szakmai támogatás, oktatás
- nemzetközi workshopok, tanácsadás
- infrastruktúra (számítógép, műhely, szerverek stb.)
- kiterjedt professzionális nemzetközi kapcsolatok
- nyilvánosság
- ösztöndíj

Gyere, ha:
- úgy érzed, vannak jó ötleteid, de még nem találtál helyet arra, ahol ezeket meg is valósíthatod - mi segítünk
- amolyan bütykölős vagy, aki csinált már interaktív alkalmazást
- akár saját magad is el tudsz készíteni prototípusokat
- szerteágazó az érdeklődésed, de van legalább egy, ami a KIBU profilba is beleilleszkedik
- kollaborációs gondolkodás jellemez: ha mérnök vagy, nem úgy tekintesz a designerre, mint aki a végén széppé teszi amit csináltál/ha designer, nem úgy tekintesz a mérnökre, mint aki a végén megoldja amit te megálmodtál és lerajzoltál
- kontextuális gondolkodás: érdekel, hogy a technológia, amít készítettél, milyen hatással van azokra akik használják; érdekel, hogy esztétikai döntéseidnek milyen következményei lehetnek; érdekel, hogy milyen kulturális hatása van a hétköznapjainkat átszövő digitális technológiáknak
- a tudásodat képes vagy átadni, és hajlandó is vagy megosztani másokkal.
Mivel minden projektünk kis csapatok munkájának köszönhetően nyeri el végleges formáját, ezért az egyéni teljesítmény és képességek mellett fontos számunkra az is, hogy jól tudj dolgozni más emberekkel együtt. Fontos, hogy a projektek kimenetele nem csak tőled, hanem a veled együtt dolgozóktól is függ, ezért rugalmasnak kell lenned, hiszen lehet, hogy eltértek az eredeti ötletedtől.

Jelentkezés
Jelentkezésednek a következőket kell tartalmaznia:
- önéletrajzodat;
- ha van, online portfoliódat vagy bármi dokumentációt korábbi munkáidról;
- az alábbi kérdések, felvetések közül válassz legalább kettőt, és a választ fejtsd ki tömören - szövegben, képben, kódban, modellben!
Nem elvárás, hogy mindegyik kérdéshez hozzá tudj szólni, de amit választasz, az legyen a szakmai tudásodnak, kompetenciádnak és főleg érdeklődésednek megfelelő!
- Mi a legvalószínűtlenebb hely, ahonnan kapcsolatba lépnél barátaiddal, szüleiddel, környezeteddel? Tervezz egy kommunikációs eszközt vagy egy interaktív installációt erre a helyre! Bármilyen technológián alapulhat, pl. RFID, AR (kiterjesztett valóság), 2D-kód, okostelefon.
- Ha az otthonodat intelligenssé kellene alakítani, akkor hol kezdenéd? Mutass pár létező megoldást, és gondold őket tovább két lépéssel!
- Használtál már Arduinót? Ha igen, mire? Meséld el, vagyis inkább mutasd be!
- Milyen lesz szerinted 2012. legsikeresebb iOS alkalmazása? Te melyik kódrészletet írnád meg benne?
- Képzelj el egy képernyő nélküli interfészt, mit irányítanál vele, miért, és hogyan?
- Mit gondolsz a nyílt forráskódú rendszerekről? Milyen területen látod a legnagyobb relevanciáját a nyílt forráskódú szoftverek, eszközök és tartalmak elterjedésének?
- Social tagging szájtok tervezésekor sokszor felmerül a kérdés: ha nem kötött listából választhatnak a felhasználók, akkor sok szinoníma, félregépelés fogja megnehezíteni a rendszer használatát. Milyen megoldást tudnál ajánlani? (Nem csak programfejlesztés segíthet.)
- Milyen helyzetben alkalmaznád a Snowballjs alkalmazást?
- Megdobogtatják-e a szívedet az alábbi kulcsszavak: tinkering, SMD, RFID, ZigBee, mesh network, DIY... és ha igen, miért? Esetleg már dolgoztál valamelyikkel?
- "What happens to the internet once it meets ...
... the sea coast?
... the stratosphere?
... the strawberry fields?"
Ha felkérést kapnál egy művészeti installáció megvalósítására a fenti kérdéssel, merre indulnál? Melyik rangos nemzetközi művészeti vagy design kiállításon látnád szívesen a munkádat?
- Válassz ki egy közteret vagy városrészt, és tervezd át a következő fogalmak közül néhányat választva: crowdsourcing, lokatív média, környezettudatosság, Internet of Things, kontextuális adatok.

Formai megkötések:
Kérjük, hogy a pályázati anyag ne csatolt dokumentum legyen, hanem egy online weboldal. A jelentkezésedre mutató linket a palyazat@kitchenbudapest.hu emailcímre várjuk.
Jelentkezésed nyelve magyar vagy angol lehet (akár vegyesen).

Jelentkezési határidő: 2011. auguszuts 31.

Ha kérdésed van írj a fenti emailcímre, vagy hívd a 303-6189-es irodai számot.
http://www.kitchenbudapest.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése