Nemzetközi Gyermekrajzpályázat

A gyermekrajzok különleges bájjal bírnak. A gyermekek számára a rajz egyfajta lehetőség, hogy kifejezzék magukat ceruzák, kréták és festék segítségével. A felnőttek számára pedig a rajzok bepillantást nyújtanak a gyermekek világába, mely nagyban különbözik a felnőttek rohanó, gondokkal teli világától. A gyermekrajzok tele vannak olyan frissességgel és őszinteséggel, melyet sok művész hiába próbál megszerezni évekig.


Jelentkezési határidő és a rajzok beküldési határideje is egyben: 2011. október 15.


Meglepő az a veleszületett művészi érzék, melyet néhány fiatal művésznél tapasztalunk, akiknek nincs ilyen irányú képzettségük vagy csak nagyon minimális.
Ez eszünkbe kell, hogy juttassa azt, hogy a művészet elsősorban a szív és a szellem
kifejeződése és hogy a technika, bár nagyon fontos, soha nem lehet előbbre való, mint az, amit érzünk és látunk.

A nemzetközi rajzpályázatok és kiállítások lehetőséget adnak a világ gyermekei számára, hogy olyan módon kommunikáljanak, amely a faj, a nyelv és a kultúrák felett áll. Ezt szem előtt tartva a Biiku Bunka Kyokai (Japán Művészetoktatási Alap), 1970 óta évente megrendezi a Nemzetközi Gyermekrajzpályázatot, hogy jobb megértés jöhessen létre a világ gyermekei között.

Azt remélik a szervezők, hogy más országbeli kortársaik rajzait látva a gyerekek és a felnőttek is felfedezik, hogy sokkal több közös vonás van bennük, mint különbözőség.

Úgy tűnik, hogy sok ország osztja az Alapítvány véleményét, hiszen az első verseny óta a résztvevő országok és beküldött rajzok száma és színvonala folyamatosan magas.

Tavaly 36 országból több mint 50 000 magas színvonalú rajz érkezett be, melyeket
zsűrizésre és kiállításra alkalmasnak találtak. A hazai versenyre 110 000 db rajz érkezett be, mely szám jól mutatja a verseny rangját Japánban, ahol ez a legnagyobbnak számít. A verseny zsűrijét minden évben kellemes meglepetés éri a rajzok eredetisége kapcsán.

Ebben az évben nagy örömünkre szolgál a 42-dik Nemzetközi Gyermekrajz Verseny meghirdetése. Számítunk a gyerekek és tanárok érdeklődésére és támogatására a világ összes tájáról, mely a versenyt olyan sikeressé tette a múltban.

Szponzorok: Biiku Bunka Kyokai (Művészetoktatási Alapítvány)
Együttműködők: a Japán Külügyminisztérium, a Japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudományos és Műszaki Minisztérium, a Japán Művészeti Szövetség, a Yomiuri Shimbun, a Japán Művészetoktatási Alapítvány, a Pentel Co.Ltd.

Díjak: a következő díjakat minden ország legkiemelkedőbb rajzainak ítélik oda: a Japán Külügyminiszter külön díja, kiemelt aranyérem, aranyérem, ezüstérem, bronzérem.

Jelentkezési tudnivalók:
1. Minden 15 éves vagy annál fiatalabb gyermek pályázhat
2. A rajz bármilyen papíron, táblán beküldhető, melynek mérete körülbelül 54×38 cm. Bármilyen anyag használható
3. Egy mellékelt jelentkezési lapot kérünk angolul kitölteni, és a beküldött rajz hat oldalának jobb alsó sarkára ragasztani. (A jelentkezési lapok fénymásolhatók).
4. Egy pályázati listát ugyancsak mellékelni kell minden pályázati csomaghoz, melynek tartalmaznia kell a pályázati rajzok számát, címét, a pályázók nevét, korát és a nemét. Kérjük angolul kitölteni.
5. Iskolai pályázatként érkező rajzokat egy csomagban kell elküldeni. Külön pályázatokat a fenti szabályok szerint ugyancsak elfogadunk.
6. Egy személy csak egy rajzzal pályázhat!!!
7. Pályázatokat csak a fenti szabályok szerint fogadunk el.
8. A beküldött rajzok a szponzorok tulajdonát képezik, és a pályázók nem kapják vissza azokat.

Jelentkezési határidő és a rajzok beküldési határideje is egyben: 2011. október 15.
Elbírálás: 2012. január
Eredményhirdetés (kiállítás Japánban): 2012. május
Díjátadás: 2012 őszén

Jelentkezési lap és bővebb felvilágosítás kérhető:
TIARA Kulturális, Kereskedelmi es Szolgáltató Kft.
1038 Budapest, Szentendrei út 278/a.
Tel.: 240-9348, 436-9458, 436-9459; Fax: 240-9347
tiarapen@mail.datanet.hu; http://www.tiara.hu

A pályázati anyagokat is – határidőre történő beérkezéssel – a fenti címre kérjük elküldeni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése