Csodálatos klímavédelmi fotók és gyermekrajzok kiállítása

Kiállítás a Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotó- és Gyermekrajzpályázat legjobb képeiből

Környezettudatos fiatalok a természetért

A Bayer Hungária Kft. hosszú évek óta szívén viseli a gyermekek környezettudatos gondolkodásának elősegítését, oktatását. Az ENSZ Környezetvédelmi Projektjével együttműködésben a vállalat a különböző korosztályokat megszólítva rajz-, illetve fotópályázatot hirdetett. A Bayer és az UNEP kilencedik alkalommal hirdette meg a klímavédelmi fotópályázatot, ezúttal az ENSZ „Fenntartható Energiát Mindenkinek!” nemzetközi éve jegyében. A szakmai zsűri külön kiemelte, hogy egyre ügyesebbek, és idén is kiválóan teljesítettek a fiatalok, ennek megfelelően a közönség kedvenc felvétele is – lekörözve számos felnőtt pályamunkát – egy junior kategóriában nevezett alkotás lett.

További részletek a hajtás után!


A kiválasztott felvételeket és azok „kis testvéreit”, a 21. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázaton „Természetbarát közösségek” témában készült, nemzetközi színvonalú magyar és külföldi gyermekrajzokat 2012. november 10. – december 5. között láthatják az érdeklődők a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A).

„Létezik-e még háborítatlan természet, beleértve a benne rejlő energiákat? Hagyhat-e az ember lenyomatot az élővilágban, anélkül hogy kárt okozzon benne, sőt, esetleg pozitívan járuljon hozzá értékeihez? Ezekkel a dilemmákkal kellett megküzdeniük a pályázók százainak. Még beszélni sem könnyű ezekről a kérdésekről, nemhogy vizuális választ adni rájuk. A zsűrinek sem volt könnyű dolga közel kétezer fotót értékelve. Különösen örültünk annak, hogy a fiatal pályázók a felnőttekével vetekedő minőségű fotókat küldtek be. Egy másik műfaj, a gyermekrajz is megjelenik ezen a kiállításon. Azoknak az alkotásai, akiknek a jövőjéért a felnőttek felelősek. Rajzaikból kiderül, miként gondolkodik a jövő generációja e környezetvédelmi kérdésekről. Én hiszek abban, hogy gyermekeink hatni tudnak megcsontosodott életvitelünkre, befolyásolni tudják a szülőknek a jövőért érzett felelősségérzetét” – mondta Dr. Juhász Árpád geológus és klímanagykövet, a fotópályázat zsűrijének elnöke, a Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotó- és Gyermekrajzpályázat legjobb képeiből összeállított kiállítás megnyitóján.

A kiválasztott természetfotókat idén először a 21. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatra benyújtott legjobb alkotásokkal közösen láthatják a Magyar Sajtó Házában – tehetséges magyar fiatalokkal a fókuszban. A rajzpályázaton 637 674 induló közül 4 élvonalbeli hazai helyezés is született a „Természetbarát közösségek” témában: Kalkán Dóra (15) 4. helyezést ért el, Vollein Ferenc (13), Kozma Kitti (10) és Gáll Hanna (13) 5. helyezettként végzett.

A kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményekre egyaránt büszkék a szervezők, hiszen a gyermekek környezettudatos nevelése nem csupán majdani, felnőttként való felelősségvállalásuk miatt fontos. Nem minden pályázó érkezik környezettudatos családból, kap ezen a téren intenzív szülői vagy iskolai nevelést.

Gyakran valóban a gyermek a kapocs a szülőkhöz, az ő segítségével következik be valamiféle pozitív változás a család hozzáállásában. Egy, a téma által megszólított tanuló általában szívesen is segít a családnak a felmerülő feladatokban, például hogy a falevelek elégetése helyett készítsenek komposztot, vagy télen etessék és figyeljék meg közösen a madarakat. Ez rengeteg tapasztalatot és semmivel össze nem hasonlítható élményt jelent, valamint egy új, csodálatos világot nyit meg – ebbe enged betekintést ez a kiállítás.



Kapcsolat

További információ a www.bayerhungaria.hu, a www.bayerhungaria.hu/gyerekrajz és a www.bayerfotopalyazat.hu oldalakon található.

A rendezvény virtuális tárlatát a Google Playben Bayer virtuális kiállítás, az App Store-ban pedig Bayer Fotókiállítás néven érhetik el.

Kapcsolat:
Alföldi Mária
kommunikációs vezető
06-1-487-4205
e-mail: maria.alfoldi @bayer.com



Bayer: Science For A Better Life

A Bayer vállalatcsoport globális vállalkozás, melynek alapvető szakterületei az egészségügy, a táplálkozástudomány és a high-tech anyagok. A vállalat termékei és szolgáltatásai az életminőség javítását szolgálják. A Bayer ugyanakkor értéket teremt innovációi, növekedése és magas jövedelemteremtő képessége által. A vállalatcsoport mint társadalmilag és etikailag felelős üzleti szervezet, a fenntartható fejlődés elkötelezett híve.

A gazdaságosság, környezettudatosság valamint a társadalmi felelősség egyforma súllyal szerepel a vállalati alapelvek és célkitűzések között.

A 2011-es pénzügyi évben a Bayer több mint 112 000 alkalmazottat foglalkoztatott és 36,5 milliárd euró üzleti forgalmat ért el. A beruházásokhoz kapcsolódó ráfordítások elérték az 1,7 milliárd eurót, míg a K+F költségvetés 2,9 milliárd eurót tett ki.

További információért látogasson el a www.bayer.com weboldalra!



A jövőre vonatkozó nyilatkozatok

Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó olyan állításokat tartalmaz, amelyek a Bayer Csoport vagy az alcsoportok vezetőségének jelenlegi feltételezésein és előrejelzésein alapulnak. Számos ismert vagy előre nem látható kockázat, bizonytalanság vagy egyéb tényező jelentős eltéréseket okozhat az itt közölt tervadatok és a ténylegesen elért eredmények, pénzügyi teljesítmény, növekedés stb. között. Ezek közé a tényezők közé tartoznak a Bayer által közétett jelentésekben ismertetett körülmények, amelyek az alábbi weboldalon tekinthetők meg: www.bayer.com. A vállalat nem vállal felelősséget az itt közölt előrejelzések és jövőre vonatkozó állítások frissítéséért vagy a jövőbeli események vagy változások alapján történő kiigazításáért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése