Budapest Film Academy – Reklámfilm forgatókönyvíró pályázat 2012

A pályázat kiírója
A Budapest Film Academy (BFA). A BFA az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésével filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia.

Pályázati kiírás
A Budapest Film Academy/ELTE és a SONY közösen olyan kreatív reklám ötleteket vár a NEX-5R fényképezőgép népszerűsítésének céljából, akár egy a termékről készített termékvideó formájában akár másképpen, amely hatékonyan képes vírusvideóként is terjedni az interneten.

Pályázati határidő: 2012. November 15.

A beküldött ötletekre vonatkozó elsődleges elvárás, hogy a rövidfilm rendkívül alacsony költségvetésből is megvalósítható legyen. Továbbá: eredeti, emlékezetes, kifejező legyen, mely azonnal megragadja nézőinek figyelmét, s vírusvideóként megosztásra sarkall. Legfontosabb az ötlet eredetisége, a jelentkező kreativitása és szakmai felkészültsége.

A beérkezett forgatókönyvek közül a legjobbat a Budapesti Film Academy diákjai a nyertes íróval közös együttműködésben elkészítik. Kiváló lehetőség ez, hiszen egy világhírű, és népszerű vállalat reklámjának megírásáról van szó, melynek során lehetőség nyílik arra, hogy sikeres reklám szakemberekkel, filmkészítőkkel dolgozhassanak.

Feltételek
• A reklámfilm, diák-költségvetés szerint való forgathatósága.
• Egy pályázónak maximum 2 ötlettel van lehetősége pályázni és ezeket PDF-ben vagy Word-ben kell elküldeni.
• Pályázónak, jelentkezéskor fel kell tüntetnie telefon elérhetőségét.
• Formai követelménynek nem kell megfelelnie, azonban fontos, hogy informatív, lényegre törő és figyelemfelkeltő legyen.
• A reklámfilm 30 ms-1 perc terjedelmű lesz.
A reklámozandó termék: a Sony NEX-5R fényképezőgép
• Ennek a Sony fényképezőgépnek sajátossága, hogy egy DSLR gép tudásával bír, tehát olyan minőségű képeket készít, mint egy profi, tükörreflexes fényképezőgép, azonban kis méretű, így könnyen hordozható. Ezért elsősorban olyan hobby fotósoknak készült, akik szeretnek igényes képeket készíteni, ugyanakkor a családi események időtálló megörökítésére is tökéletes.
• Részlet gazdag, tiszta videofelvételek készítésére is alkalmas, full HD minőségben.
• Önmagát is képes beállítani, de a vállalkozó kedvű kezelő is finomíthatja elképzeléseinek megfelelően.
• A gép legnagyobb erőssége, hogy multifunkcionális, professzionális és kompakt, ezért nagyon praktikus. Ezt kell hangsúlyozni.

További információk az alábbi linken érhetők el:
http://www.sony.hu/hub/nex-kompakt-fenykepezogepek/elonyok/dslr-minoseg-konnyeden?cpint=15044702

Pályázat díj

A pályázat fődíja, a győztes érdeklődésének leginkább megfelelő, egy szabadon választott (író, rendező, producer, operatőr, vagy vágó-hangmérnök) filmkészítő kurzus a Budapest Film Academy/ELTE a következő (2013 tavaszi) szemeszterében.

Elbírálás
A Budapest Film Academy a beérkezett anyagok közül az öt legjobbnak ítélt forgatókönyvet továbbítja a SONY felé, ahol a marketinges kiválasztja a nyertes ötletet.

Pályázat beküldési határidő: 2012. November 15.

További információ email: contest@budapestfilmacademy.com web: http://www.budapestfilmacademy.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése