Fotózz! Filmezz! Tervezz!

VII. Háromszéki Ifjúsági Fotó-, Grafika- és Rövidfilm Verseny

Fotózol, rövidfilmeket készítesz vagy jártas vagy a számítógépes grafikában? Szeretnél egy alkotói közösség tagja lenni? Akkor jelentkezz munkáiddal augusztus utolsó napjáig és legyél te a sepsiszentgyörgyi ArtLAB Audio-Vizuális Művészeti Hétvége egyik kiállító művésze!

Az Erdélyi Magyar Ifjak háromszéki szervezete szeptember közepén szervezi meg első művészeti alkotótáborát, melynek előzményeként szolgál a hat éves múltra visszatekintő Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm Verseny -újabban Fotózz!Filmezz!Tervezz!- ahova idén is kreatív alkotók jelentkezését várjuk. Válassz egy vagy több neked tetsző kategóriát és vegyél részt teljes ellátással előadásokon és workshopokon, szakértők vezetésével. A legjobb munkák bemutatásra kerülnek egy szabadtéri kiállítás formájában, a legkreatívabb alkotókat pedig méltó jutalomban részesítjük.

Pályázati határidő: 2012 augusztus 31.

A verseny hasonlóan a tavalyi évhez három kategóriában zajlik: film, fotó és grafika. Minden kategóriának külön-külön feltételei vannak, de a téma ugyanaz:  1 perc/ 60 másodperc.  A többi már a képzeleted és türelmed játéka.

Mit kell tenned?
Fotózz! - Küldj be egy vagy több három képből álló sorozatfotót a megadott témában!
Filmezz! - Várunk 1 és 2 perc közötti hosszúságú rövidfilmeket, animációkat és stop motion felvételetet.
Tervezz! - Szeretsz plakátokat tervezni? Legyen tied a legjobb poszter városunk terén!

A részletekért kérünk olvasd el a Részvételi szabályzatot!

Nem tetszenek a fentiek? Ne aggódj, mi mindenre nyitottak vagyunk! Küldd el egy falfirkád tervét és mi teret biztosítunk ahhoz, hogy kivitelezni is tudd majd. Élvezd a nyári forróságot, majd augusztus utolsó napjáig küldd be nekünk ötleteidet, alkotásaidat a fotoverseny@yahoo.com címre, mellékletként csatolva a kitöltött jelentkezési lapot.

Ne töprengj sokat! Az idő rohan „és nincs ellene orvosság a kertben”!


Részvételi szabályzat
A pályázaton való részvétel általános feltételei:
1. A pályázatokat a fotoverseny@yahoo.com címre várjuk, tárgyként megadva a nevezési kategóriát: Fotó, Rövidfilm vagy Grafika.

2. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a pályázó a http://www.emihirek.ro oldalról letölthető jelentkezési lapot kitöltve a munkákkal együtt elküldje a megadott címre.

3. Olyan fiatalok jelentkezését fogadjuk el, akik a pályázat határidejéig nem töltötték be a 36. életévüket.

4. A pályázati anyag beküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiírók a pályázattal kapcsolatos kiállításokon, kiadványokban, internetes felületeken alkotósaikat térítésmentesen használják.

5. Az esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve az esetleges jogsértéssel bekövetkező anyagi kárt is. Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy a benyújtott pályamű saját, eredeti alkotása, továbbá, hogy a művek szerzői joga őt illeti meg.

6. Az alkotásokon nem helyezhető el felirat, mely a fotós kilétére utal, és nem lehet túlzottan reklám célzatú.

8. Amennyiben a határidőig nem érkezik megfelelő mennyiségű vagy minőségű pályamunka, a kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat meghosszabbítására, vagy visszavonására.

9. Egy pályázó több kategóriában is nevezhet, ebben az esetben külön kell elküldenie a megadott jelentkezési lapot és pályamunkáit minden kategóriában.

Fotózz! szabályzat
1. Egy pályázó legtöbb 3 fotósorozattal nevezhet, egy fotósorozat 3 képből áll.

2. A fotósorozat elemeinek valamilyen módon kapcsolódniuk kell egymáshoz.

3. A fotósorozat minden elemét külön fájlban kérjük elküldeni (JPG vagy JPEG formátumokban). A fotók minimális felbontása 3 megapixel, vagy a hosszabbik oldal minimum 2000 pixel. A beküldött fájlok mérete egyenként nem haladhatja meg a 4 MB-ot.

4. Minden fotósorozatot külön e-mailben kell elküldeni, mindegyik e-mailhez csatolva a kitöltött jelentkezési lapot is.

5. A képeken csak minimális, a teljes képet érintő korrekciók végezhetők (színkorrekció, fekete-fehérré alakítás, kontrasztállítás, vágás).

Filmezz! szabályzat
1. Minden pályázó egy darab, 1-2 perc hosszúságú filmet küldhet be.

2. A rövidfilmeket egy fájlküldő szolgáltatáson keresztül kérjük elküldeni (http://www.toldacuccot.hu, http://www.wetransfer.com stb.) a fotoverseny@yahoo.com címre, a leírásban feltüntetve a pályázó nevét. A küldő e-mail címe meg kell egyezzen a jelentkezési lapon feltüntetett címmel.

3. A rövidfilmeket .avi, .wmv, .mov, .mpg kiterjesztések valamelyikében kérjük elküldeni.

4. A rövidfilmek minőségére és felbontására nincs feltétel, azonban ajánlott minél jobb minőségű munkák beküldése.

5. Egy Résztvevő csak egy rövidfilmet nyújthat be, amennyiben a filmnek több készítője van, egy pályázót kell megjelölni.

6. Hagyományos technikával készült videókat, animációkat és stop-motion videókat is elfogadunk.

7. Kirívó erőszakot, pornográfiát bemutató filmeket nem fogadunk el.

Tervezz! szabályzat
1. Minden pályázó egy poszterrel és/vagy egy falrajz/utcai rajz tervével nevezhet.

2. A pályamunkák elkészítésénél ajánlott a művészi megközelítés, reklámplakátokat nem fogadunk el.

3. A pályázatra számítógéppel készített terveket várunk, digitális formátumban. Kivételt képeznek az utcai rajzok, amelyeknél kézzel készített tervek digitalizált változatát (szkennelt, lefényképezett) is elfogadjuk.

4. A posztereket .pdf vagy .jpg formátumban kérjük elküldeni, A2-es méretben (59,4x48 cm), 300dpi felbontásban.
ERDÉLYI MAGYAR IFJAK Háromszéki területi szervezet
520055 Sepsiszentgyörgy, Lábas Ház
http://www.emihirek.ro E-mail: emihirek@yahoo.com

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési lap

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése