Könyvillusztrációs pályázat

A Stádium Kiadó pályázatot hirdet Kárpáti Kamil Tref, világszám! c. gyerekvers-kötetének az idei karácsonyi könyvvásáron történő reprezentatív megjelenése alkalmából a Tref, világszám! színes nyomású, művészi illusztrálására.

Pályázhat
- korra, nemre, státuszára tekintet nélkül - mindenki, aki hisz a költészetben, anyanyelvi szinten olvas verset, és saját művészeti alkotásával is a költészet teremtő erejét akarja szolgálni. Számítógépes grafika kivételével minden könyvben megjeleníthető műfajban várjuk az e-mailben beérkező alkotásokat.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 15.

Olyan pályázók érdeklődésére számítunk, akik a ma uralkodó közfelfogással ellentétben a gyerekvers illusztrálást nem személytelen és tárgytalan díszítőelemként művelik, hanem saját művészetükkel a verset (le)festeni-(meg)rajzolni, fába, linóba, rézbe (stb.) metszeni tudó - időtálló - művek alkotóira.

A
Tref, világszám! valamennyi verse ezen a linken megtalálható: http://www.stadiumkiado.hu/tref-vilagszam.pdf

Pályázatunk a
Tref, világszám! kötet címlapképére és 12-15 belső, egész oldalas illusztrációjára vonatkozik. Könyvünk színes nyomású B/5-ös formátumú.

Válasszon ki két tetszése szerinti verset a kötetből, és
két próba-művet (festmény, rajz, metszet, színes kréta stb.) jpg, vagy PDF formátumban szeptember 15-ig e-mailban küldjön el az alábbi címre: stadium@stadiumkiado.hu

A nyertes pályázó ilyen formátumú 12-15 teljes oldal illusztrációra és a címlapképre kap megbízást.

Célszerű
a próbaművek legalább 90%-os véglegessége. Nem érhetjük be vázlatokkal a kötet megjelentetésének közeli, karácsonyi könyvvásári megjelenése miatt.

A kiadó szeretne azzal a lehetőséggel számolni, hogy - elsősorban a fiatalok, új pályakezdők esetében - személyes kapcsolat felvételére kerülhet sor további könyvek illusztrálására.


A karácsonyi Kárpáti Kamil-gyerekverskötet jó alkotókedvet ébresztő olvasása mellett felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy
honlapunk (http://www.stadiumkiado.hu) mind a kiadó eddigi tevékenységéről, mind pedig a kétszeres József Attila-díjas, Bölöni-díjas, 2012-ben Babérkoszorú-díjas Kárpáti Kamil költői, regényírói és esszéírói munkásságáról átfogó képet nyújt.

Itt hívjuk fel a figyelmet arra is,
hogy a költőnek 2009-ben a Stádium Kiadónál jelentek meg az Összes versei két kötetben, melyek országszerte 500 könyvtárban is kézbe vehetők. Gyerekversei a 2. kötet 90. oldalától a 125 oldaláig terjedően a Ki volt, aki a hajót kitalálta?, valamint a Tref, világszám! című ciklusokban található. Gyerekregényeit a Móra és a Stádium kiadók gondozásában Rátkay Endre, Hartung Sándor, Lacza Márta, Würtz Ádám és Szulyovszky Sarolta illusztrálta.
A Tref világszám! illusztrációs pályázatának határideje: 2012. szeptember 15!
Eredményességéről szeptember 20-a és 30-a között minden pályázót e-mailben értesítünk. Facebook oldalunkon a pályázatról folyamatosan tájékozódhat: http://www.facebook.com/stadiumkiado

forrás: pafi.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése