Fotópályázat a magyar vasút építészeti értékeinek megörökítéséért




A műemléképületeket ábrázoló képek szerzőitől azt kérjük, hogy mutassák be a vasúti műemlékeket, illetve a fővárosi és a helyi védettség alá tartozó épületeket.

 Munkák beadási határideje: 2011. június 20.




A magyar vasút több mint másfél száz éves múltja alatt jelentős építészeti értékeket hagyott az utókorra. A MÁV Zrt. különösen fontosnak tartja a vasúti műemlék épületek, építmények megőrzését, és azt, hogy ez az örökség a lehető legszélesebb körben megismerhető legyen. Társaságunk ennek jegyében hirdet 200 ezer forint összdíjazással fotópályázatot.

A műemléképületeket ábrázoló képek szerzőitől azt kérjük, hogy mutassák be a vasúti műemlékeket, illetve a fővárosi és a helyi védettség alá tartozó épületeket. A pályamunkákban megjeleníthető épített örökségek listája, valamint a pályázati feltételek megtalálhatók a www.vasutfoto.hu weboldalon.

A pályázat összdíjazása 200.000 forint. A közönségtől legtöbb szavazatot kapott fotó szerzője pedig különdíjban részesül, ami egy 26 ezer forintos, kétszemélyes MÁV Nosztalgia út. A két kategória, amelyre a pályázatokat várjuk: a műemlékvédelem alá tartozó vasúti épület külső és belső. Az első díj 50 ezer forint, a második 30 ezer forint, a harmadik pedig 20 ezer forint. A pályázatok esetében külön kerülnek értékelésre és díjazásra a vasutas kollégák, illetve a külsős pályázók részéről beérkező munkák.

A hivatalos pályázati kiírás és annak valamennyi részlete megtekinthető a www.vasutfoto.hu internetes portálon.

A pályamunkák beadásának határideje 2011. június 20. A díjak átadására 2011. július 8-án kerül sor a Vasutasnap keretében, a Vasúttörténeti Parkban.

Reméljük, hogy a számos vasútbarát mellett sokan ragadnak fényképezőgépet, hogy megörökítsék a múlt értékeit, így egyre többen ismerhetik majd meg ezeket a nagyszerű emlékeket. A pályázóknak izgalmas fotózást, és sok sikert kívánunk!

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

www.vasutfoto.hu
Pályázati feltételek: http://www.vasutfoto.hu/palyazat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése