DUNA Fotópályázat - Herald ügynökség

Duna címmel hirdet az őszi budapesti World Press Photo kiállításhoz kapcsolódó nemzetközi fotópályázatot a Herald ügynökség, a World Press Photo kiállítás szervezője.

Leadási határidő: 2011 július 15.



A Duna fotókiállítás a World Press Photo kisérő kiállításaként Budapesten, a Néprajzi Múzeumban kerül bemutatásra.

Megnyitó 2011. szeptember 29, zárónap október 30.

A Duna kiállítás az Európai Bizottság Duna-stratégiájára épül. Célja felhívni a figyelmet a Duna 14 országot összekötő adottságainak jobb kihasználására, az együttműködésre, legfőképp a környezetvédelem és a hajózás területén. Kiállításunk képet ad a Duna menti életről a németországi forrástól a romániai Deltáig.

KATEGÓRIÁK
 – természet és környzetvédelem
 – ipar és mezőgazdaság
 – halászat és hajózás
 – kultúra és tudomány
 – mindennapi élet

HATÁRIDŐ: 2011 július 15-ig.
Csak elektronikus úton lehet pályázni.
Egyedi vagy sorozat (maximum 6 fotó) képeket várunk.

Kép formátuma: JPG (maximum) RGB
Mérete-felbontása: hosszabb oldal MINIMUM 15 cm, MINIMUM 300dpi
Fájl neve: vezetéknév_keresztnév, ha sorozat, akkor vezetéknév_keresztnév1 (kép száma a sorozatban)

Hosszabb képaláírás-történetet küldhet a mail@worldpressphotohu.info címre.

Pályázó hozzájárul, hogy fényképe kiállításon szerepeljen (több helyszínen is), kiállított képe megjelenjen térités nélkül kiállítást kísérő elektronikus és nyomtatott publikációkban, promóciókban és a mediában. Fotó szerzői joga marad a szerzőnél. Pályázó kijelenti, hogy szerzője a képnek és joga van a publikáláshoz és a fotó szerzői jogához.

Kiállított képek fotográfusa oklevelet kap


További infók: http://www.worldpressphotohu.info/danube


EURÓPAI BIZOTTSÁG DUNA-STRATÉGIÁJA:
Az Európai Bizottság 2010 végén terjesztette elő a Duna régióra vonatkozó stratégiáját, amely 8 EU-tagállamot (Németország, Ausztria, Magyarország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Románia) és 6 más európai országot (Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Moldova és Ukrajna) érint. A stratégia összpontosít a hajózhatóság fejlesztésére, a vízminőségre, a biztonsági együttműködésre és az idegenforgalmi lehetőségekre. A stratégia célja, hogy az országok szorosan együttműködjenek, és optimálisabban hasznosítsák a rendelkezésre álló EU-s forrásokat. A Duna-régió óriási lehetőségek tárháza, melyek kiaknázása előnyére válhat mind a gazdaságnak, a környezetnek és a társadalomnak. A stratégia megvalósítása enyhíti a múlt egyenlőtlen gazdasági, szociális és infrastrukturális fejlődésének következményeit. A Duna-startégia elsődleges célja a Duna régióban élő 115 millió ember életminőségének, jólétének javítása. Főbb prioritásai: gazdasági fejlesztés; fenntartható fejlődés; kultúra, oktatás, identitás és intézményi fejlődés


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése