„Előhívás – utóirat” novellapályázat

A TotáLiber Könyvkiadó „Előhívás – utóirat” címmel novellapályázatot hirdet.

A pályázat témája

Neked mit üzen egy megállított pillanat? Egy pillantás, egy mozdulat, egy rezdülés? Teremtsd meg a saját történetedet! Írj novellát az általunk megadott hat kép valamelyikéről. A képeket a Fortepan online privátfotó-gyűjteményéből (fortepan.hu) válogattuk. A képek a pályázat ideje alatt megtekinthetők a Caffé 22 kávézóban. (1054 Budapest, Szemere utca 22.)

Jelentkezés és beküldési határidő: 2013. április 30.

A 6 képet itt találod: http://totaliber.hu/

A pályaműveket a szerkesztoseg@totaliber.hu címre várjuk MS Word.doc formátumban, a következő fájlnévvel: „szerzo neve_novella cime”. A novella szövege alatt elkülönülve szerepeljen a novella szerzője, levelezési címe és a választott fotó sorszáma. Az e-mail tárgymezőjében kérjük, tüntessétek föl: TotáLiber novellapályázat.

Részvételi feltételek

Pályázó: bárki, aki 18. évét betöltötte.

Terjedelem: maximum 15 000 leütés (karakter szóközökkel).

Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

Díjazás

A pályaműveket elismert szakemberekből, neves irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Kossuth Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül:

I. helyezett: 30 000 Ft;

II. helyezett: 20 000 Ft;

III. helyezett: 10 000 Ft;

IV-V. helyezett: könyvcsomag.

A legjobb pályaművekből a TotáLiber Könyvkiadó novelláskötetet jelentet meg az Ünnepi Könyvhétre. A könyvből egy példányt adunk ajándékba minden olyan szerzőnek, akinek a művét beválogattuk.

Egyéb feltételek

Nevezési díj: 2500 Ft novellánként.

A nevezési díjat a TotáLiber Könyvkiadó Kft. CIB Banknál vezetett 10701520-67804423- 51100005 számú bankszámlájára kérjük átutalni a pályamű beküldésével egyidejűleg. Közlemény: szerző neve és novella címe.

Jogi és szerzői jogi feltételek

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével, a nevezési díj befizetésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit. A pályázó pályázata beküldésével feltétlenül és visszavonhatatlanul felhasználási jogot engedélyez a TotáLiber Könyvkiadó részére – kizárólagosan, teljes körűen, korlátozásmentesen és ingyenesen – az általa írt műre vonatkozó valamennyi, a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény III. fejezetében meghatározott vagyoni jog és az ott felsorolt összes felhasználási forma vonatkozásában.

Együttműködő partnereink

Caffé 22
Fortepan.hu
Kortárs Kiadó
Nyelv és Tudomány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése