Ne csak nézd! Kattanj rá!

Az Atrium magazin és az Osram ismét meghirdeti építészeti fotópályázatát Ne csak nézd! Kattanj rá! címmel.

Célunk, hogy az Atrium magazinban való megjelenési lehetőséggel, illetve értékes nyereménnyel ösztönözzük a fotózás szerelmeseit arra, hogy kreatív módon, különleges perspektívákból, a fotózási technikák innovatív használatával örökítsék meg az épületeket.


Ki pályázhat?

A pályázaton részt vehet minden 18. életévét betöltött amatőr fotós. Kiemelt célunk, hogy az ország felsőoktatási intézményeinek fotográfia és építész szakos hallgatóit mozgósítsuk, de minden, az építészet és fotózás iránt érdeklődő pályázó munkáit szívesen fogadjuk.

A téma: középületek külső megvilágítása

Egy-egy épületről várunk maximum öt fotóból álló fotósorozatot. Egy pályázó csak egy pályaművel, azaz maximum öt fotóval pályázhat.

Pályázati határidő: 2012. szeptember 24., 23:59

Technikai részletek:

- digitális fotókat várunk
- fájlformátum: JPEG
- felbontás: 300 DPI
- a képek elkészítéséhez bármilyen típusú digitális fényképezőgép használata megengedett
- a fotókat online kell eljuttatni a következő e-mail címre: palyazat@janossy.hu
- a pályázóktól a fotókon kívül várjuk teljes nevüket, címüket, telefonszámukat és e-mail címüket, valamint a fotókon látható épület tervezőjének nevét, a megépülés évét, a település nevét, ahol az épület található, illetve középület esetén az épület teljes nevét
- beküldési határidő: 2012. szeptember 24., 23:59

Értékelés és díjazás:

Az értékelés két részből áll:

Mivel számunkra éppolyan fontos a téma iránt érdeklődő közönség véleménye is ezért a pályaműveket szeptember 17-től folyamatosan feltöltjük a magazin hivatalos Facebook-oldalára (
http://www.facebook.com/atriummagazin). Minden pályázónak külön mappát csinálunk, voksolni a mappa alatti "Tetszik"/"Like" gombbal lehet október 24-ig.

A legtöbb szavazatot kapott fotós 100 000 Ft értékű Osram LED ajándékcsomaggal lesz gazdagabb!

A pályázat fődíjának nyerteséről szakmai zsűri fog dönteni.
A legjobbnak ítélt fotósorozat készítője két személyre szóló látogatást nyer az Osram trevisoi (Olaszországi) Showroom oktató termébe! A legszebb fotósorozatokat a nagyközönség is megtekintheti egy kiállítás keretein belül.
A pályázaton nem vehetnek részt azok, akik az Atrium magazin, a Jánossy Kiadó Bt, vagy az Osram dolgozóinak közeli hozzátartozói. A részvételhez a pályázónak meg kell adnia a) nevét b) címét c) telefonszámát d) e-mail címét. A pályázó a fotók elküldésével elismeri, hogy a beküldött fotó a saját munkája, és beleegyezik, hogy azt az Atrium magazin megjelentesse. Pályázni csak olyan fotókkal lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti.

Digitális felvételek esetén nem megengedett a képelemek kiretusálása, illetve hozzáadása, a kép egyes elemeinek önálló, markáns színkorrekciója, illetve digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során. Megengedett a kép megvágása, a zavaró elemek levágása (amennyiben nem érint a kép 20%-nál nagyobb területet), a kép orientációjának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása, a színes kép fekete-fehérré alakítása. Csak korábban nem közzétett, három évnél nem régebbi képeket fogadunk el. A kép negatívját, digitális fénykép esetén az eredeti, nagyfelbontású file-t a nyertes pályázók nyomdai minőségben az Atrium magazin rendelkezésére bocsátják. A beküldött anyagért felelősséget nem vállalunk, a képeket nem küldjük vissza. A felvételeket szakértőkből álló zsűri bírálja el, a zsűri döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye. A résztvevő a pályázati anyag elküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők - Osram és Jánossy Kiadó Bt. - a későbbi publikációkban képeit térítésmentesen használják, illetve kiállításon bemutassák.

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése