Ötletpályázat - levendulaszárító pajta

Ötletpályázat célja:
Egyházasdengeleg egy 500 fős, festői környezetben elhelyezkedő kistelepülés Nógrád megyében. A község önkormányzata újszerű eszközökkel igyekszik az itt élők számára vonzó életkörülményeket, munkalehetőséget, minőségi oktatást, vonzó befektetői környezetet teremteni. Céljai elérése érdekében meghirdette a DÉJ - Dengelegen Élni Jó! - programot. Ennek részeként - a munkahelyteremtéshez kapcsolódóan - Startmunka Program keretében az eddig hasznosítatlan önkormányzati területeken levendula és körömvirág termesztésbe kezdett, 15 fő részvételével.

Az első levendula-termés a jövő évben várható. Ennek szárításához, feldolgozásához - a Startmunka Program pályázatban foglalt paramétereknek megfelelően - szükséges egy, a levendula csokros szárítást lehetővé tevő épület létrehozása. Szeretnénk, ha az épület fő funkciója mellett (a levendula-termés csokros szárítása június közepétől kb. október végéig) közösségi tevékenység befogadására is alkalmas lenne (pl: kamarakoncert, színi előadás, kiállítás) - egyedi térkialakítása, nyílásainak fényszabályozása révén.

A legjobb tervek, ötletek egészükben vagy részleteikben részét képezhetik a megvalósulási tervnek.

Pályázati határidő: 2012. augusztus 3.


Kiíró:
Egyházasdengeleg Község Önkormányzata (3043 Egyházasdengeleg, Rákóczi út 79.); http://www.dengeleg.hu ; Tel./Fax: 06-32-587-025

Kapcsolat:

Zsiga Tamás polgármester: hivatal@dengeleg.hu; Tel: 06-30-696-3918
Kovács Anna településfejlesztési referens: palyazat@dengeleg.hu Tel: 06-20-977-6025

Ötletpályázat tárgya:

3043 Egyházasdengeleg, Kossuth u. 1., Általános Iskola Parkjában levendula szárító pajta, mint többfunkciós (közösségi tevékenységre is alkalmas) épület kialakítása, a Startmunka Program pályázatban megadott paraméterekhez illeszkedve.

Elvárásaink az épülettel szemben:

1. A Startmunka Program pályázatban foglalt paramétereknek való megfelelés:
1.1. Költségek: pajta jellegű épület előkészítése: 300 000 Ft
pajta jellegű épület befejezése: 525 032 Ft
Összesen: 825 032 Ft
1.2. Pajta jellegű épület pályázatban szereplő leírása: 3X20 méteres fa szerkezetű építmény. A pajta helye a Google Térkép-en, a megadott url-n megtekinthető. A meglévő épületek, fák között rendelkezésre álló terület: 20m X 7m.
Előnyben részesítjük azokat az ötleteket, melyek a pályázatban foglalt költségekhez és felhasználásra szánt anyagokhoz illeszkednek. A megadott anyagoktól, mennyiségektől való eltérés indoklással, és költségbecsléssel lehetséges.
Az épületnek maradéktalanul meg kell felelnie a pályázat szerinti célnak: alkalmas 1 hektárnyi levendulatermés csokros szárítására.

2. Az önkormányzat elvárásai az épülettel szemben: friss külső-belső design - figyelembe véve az épület fizikai megvalósulásának környezetét - innovatív térkialakítás, az épület építészeti koncepciójának konkrét közösségi térhasználathoz rendelése. A levendula szárításán kívüli "bónusz" térhasználat konkrét jellegét a pályázó határozhatja meg.

Az ötletpályázat jellege:

Elsősorban egyetemi, főiskolai hallgatók pályaműveit várjuk, de a részvétel bárki számára nyitott.
A résztvevők egyénileg vagy társasan pályázhatnak egy-egy pályaművel. A pályázaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ingyenes.

Ütemterv, határidők:

Ötletpályázat meghirdetése: 2012. július 5.
Helyszíni szemle: egyéni egyeztetés alapján 2012. július 22-ig
Írásbeli kérdések határideje: 2012. július 20.
Írásbeli válaszok határideje: 2012. július 25.
A pályaművek beküldésének határideje: 2012. augusztus 3.

Eredményhirdetés, díjak átadása: 2012. augusztus 10.

Regisztráció, és lebonyolítás menete:

A pályázaton részt venni szándékozók 2012. július 22.-ig előzetesen regisztráljanak egy, az elérhetőségüket (postai, elektronikus címüket), nevüket, tartalmazó, a palyazat@dengeleg.hu elektronikus levélcímre küldött e-maillel. A regisztrációt visszaigazoljuk, egyben megküldjük a benyújtáshoz mellékelendő adatlapot.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a megadott határidőig írásban ugyancsak ezen e-mail címre kell elküldeni. A kiíró a kérdésekre e-mailben válaszol, valamint a válaszokat közzé teszi a http://www.dengeleg.hu honlapon.
A helyszín néhány fotóval együtt megtekinthető a Google Térképen az alábbi url-en: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=202915386416558337082.0004c165835a33b8e92cc (Elérhető formátum: térkép és műhold; a fotók a "Fotók" opció bekapcsolásával jelennek meg.)

Pályaművek benyújtása:

2012. augusztus 3.
24:00 óráig, elektronikus formában a palyazat@dengeleg.hu e-mail címre.

Benyújtandó dokumentumok:

Minimum 2 db, maximum 3 db A3-as lap, .pdf formátumban. A Startmunka Programban megadott anyagoktól való eltérés esetén anyaglista költségbecsléssel, indoklással, max. 3 db A4-es lap erejéig, .pdf formátumban. Minden esetben kérjük mellékelni a regisztráció alkalmával megküldött adatlapot is.
Az 5 MB méretet meghaladó pályázati csomagot kérjük óriásfájl-küldő szolgáltatás segítségével eljuttatni.

A pályaművek elbírálása, díjazása, felhasználása:

A benyújtott pályázatokat Egyházasdengeleg Önkormányzata Képviselő-testülete bírálja el, 2012. 08. 10.-ig. Az eredményt a http://www.dengeleg.hu honlapon teszi közzé. Az első helyezett 50 000 Ft értékű készpénzdíjazásban részesül. A képviselő-testület fenntartja a lehetőséget, hogy 1-3 db pályaművet különdíjban részesítsen (egyenként 10 000 Ft értékű BIOMED-termék csomag formájában).
A díjazásban részesült pályamunkák a Kiíró tulajdonába kerülnek, aki a pályamunkákat a megvalósulás során részben vagy egészben, valamint a megvalósulás után is felhasználhatja (beleértve az írott és elektronikus médiát, internetet) időre-, mértékre-, földrajzi területre korlátozás és további ellenszolgáltatás nélkül, az alkotó nevének megjelölésével.
A beérkezett pályamunkákból az önkormányzat a 2013. évi Hazaváró Juniális rendezvény keretében kiállítást rendez, melynek pontos időpontjáról, helyszínéről a résztvevőket a pályázat során regisztrált e-mail címükön értesíti.

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése