ESSL pályázat – ESSL ART AWARD 2013

Az ESSL ART AWARD azért jött létre, hogy tehetséges, fiatal művészeket támogasson Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából ésTörökországból.

A bauMax-szal együttműködésben létrejött pályázat célja, hogy a még tanulmányaikat végző művészeknek lehetőséget kínáljon a nemzetközi múzeumi kontextusban való bemutatkozásra.

Az Essl Múzeum Ausztria legnagyobb magánmúzeuma. A modern osztrák és a kortárs nemzetközi képzőművészetet bemutató intézmény vezetői 2005-ben hozták létre a kétévente kiosztandó ESSL ART AWARD-ot.

A kiválasztás:
A nemzetközi zsűri országonként tíz művészt jelölhet a díjra. Minden jelölt csoportos kiállításon vehet részt 2013 tavaszán a jelölő országban, amelynek során a zsűri kiválaszt országonként két győztest.2013 őszén minden nyertes részt vesz egy közös kiállításon a klosterneuburgiEssl Múzeumban.

Regisztrációs határidő: 2012. június 30.

Pályázati tudnivalók:

1. határidők

Az online jelentkezés a 2013-es ESSL ART AWARDCEE-re 2012. május 1-én indul.
Regisztrációs időszak: 2012. május 1-től június 30.
Leadási időszak: 2012. május 1-től augusztus 31.

2. pályázat feltételei

Pályázhat minden, a 2011/2012-es tanévre beiratkozott diák, korhatár nélkül. Jelentkeznie abban az országban kell, ahol tanulmányait végzi.
Benyújtható médiumok: festmény,szobor, fénykép, videó, vegyes technika.
Minden pályázónak minimum 2, maximum 3 munkával és/vagy sorozattal kell jelentkeznie.
Pályázhatnak csoportok is (maximum öt fővel), de őket a zsűri 1 személyként kezeli (nyertes pályázat esetén egy díj kiosztásával, valamint 1 főre fedezik az utazás és szállás költségeit).

3. pályázati díjak

Országonként két darab fődíj kerül odaítélésre, melynek összege: 3500 EUR.
A pénzjutalom mellett a nyertesek munkáit az Essl Múzeum szállítja Bécsbe, vállalja a nyertesek kiutazásának és szállásának költségeit a megnyitó és a sajtókonferencia idejére. A nyertesek megjelennek az ESSL ART AWARD katalógusban, mely részletesen tartalmazza munkáiknak reprodukcióját, leírásokat és önéletrajzukat (angol és német nyelven).
A fődíjak mellett a Bécsi Biztosítási Csoport (ViennaInsurance Group) is meghív egy művészt a bécsi kiállításra, valamint az Essl gyűjtemény tulajdonosának, Prof. Agnes Esslnek is lehetősége van arra, hogy műveket válogasson be a kiállításra és a katalógusba.

További információ:  www.essl.museum/essl-award/2013

forrás: mke.hu

5 megjegyzés:

  1. Adnátok egy linket, hogy hol lehet regisztrálni? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. További információ: www.essl.museum/essl-award/2013

      Törlés
    2. Ott nem jutottam dűlőre... Ezzel inkább. Csak innen nem jött semmi visszajelzés, hogy sikerült-e a regisztráció...
      http://www.blogger.com/email-post.g?blogID=1019275901898547050&postID=413159352970948853

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Milyen címre kell beküldeni az alkotásokat? Az előttem említett linken, a bloggeren regisztráltam, de ott további utasítást nem találtam. Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés