Legyél a Filmtekercs kedvenc kritikusa! Kritikaíró verseny

A verseny három fordulóban március 15-től május 31-ig tart. A verseny győztese részvételt nyer nyári filmes táborunkba, illetve a Filmtekercs állandó újságírója lehet! A verseny mindenkinek szól, aki szereti magát írásban kifejezni és ki szeretné próbálni ebbéli képességeit; szűkebben azonban azokat szólítja meg, akik újságírói pályát vagy egyéb rendszeres megjelenést (pl. blogírást) terveznek a témában. Nem jelentkezhet olyan, aki már tapasztalt újságíró – azaz, akinek rendszeresen jelentek meg filmkritikai vagy filmrecenziós témájú cikkei szerkesztett sajtótermékben vagy szerkesztett blogban.

A jelentkezés módja: küldj be egy cikket az első fordulóba!

Az írást a szerkesztoseg@filmtekercs.hu címre várjuk vagy idekattintva online is feladható.
A beküldött írásokat legfeljebb 24 órán belül feltöltjük.

Nevezési szakasz és I. forduló: 2012. március 15. – 2012. április 15.


Feladat: Írj egy filmrecenziós műfajú írást egy általad választott olyan filmről, amely Magyarországon valamikor moziforgalmazásba került. A cikk legalább 1.500 leütött karakter legyen (szóközökkel együtt), felső határ nincs. Az első fordulóban benyújtott pályaművek alkotóinak kétharmada kerül a második fordulóba.

II. forduló: 2012. április 16. – 2012. május 6.

Feladat: Írj egy filmrecenziós műfajú írást egy általad választott olyan filmről, amely Magyarországon március 1. után került moziforgalmazásba. A terjedelem ezúttal 3.000 karakter (±10%). A második fordulóban benyújtott pályaművek alkotóinak fele kerül a döntőbe.

III. forduló: 2012. május 7. – 2012. május 31.

Feladat: „Hirtelen halál” – a Filmtekercs kijelöl két filmet valamikor májusban, s ezek egyikéről kell írnod két napon belül. A terjedelem itt is 3.000 karakter (±10%).

Eredményhirdetés: 2012 június.

Az a cikk kerül a zsűri elé, amelyik a verseny honlapján legalább 15 Facebook lájkot gyűjt. Amelyik cikket a legtöbben kedvelik, közönségdíjat nyer!

A részletes szabályok és feltételek, a zsűri összetétele és a díjak megtalálhatók a verseny szabályzatában.

A verseny honlapja


forrás: sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése