Zsámbék, ahogy én látom...


A Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár 2012-ben összművészeti pályázatot hirdet nem hivatásos alkotók számára "Zsámbék, ahogy én látom - műemlékek nyomában-velünk élő történelem" címmel.

A pályázat egy terveink szerint kétévente megismétlődő sorozat első része. A központi, állandó téma: Zsámbék értékei, ezen belül minden alkalommal meghatározunk egy szűkebb altémát, 2o12-ben Zsámbék műemlékeit. Ez első alkalommal a megadott témában megszólítjuk valamennyi művészeti ág alkotóit, a következő évtől kezdődően mindig egy műfajt választunk ki.

A pályázat témája: Zsámbék műemlékei, múzeumai, nevezetes épületei, pl. Romtemplom, Barokk templom, Napórás Iskola, Immaculata szobor, Zichy-kastély, Zárdakert, Lámpamúzeum, Tájház, Pestis-kápolna, Török-kút, stb.

A pályázat kategóriái: festmény, grafika, fotó, film, kisplasztika, textil, fa, kerámia, zenemű, vers, próza, vagy más irodalmi mű, tánckoreográfia

előzetes regisztráció a muvhaz@zsambek.hu email címen 2012.június 15-ig
A pályázat benyújtásának ideje: 2012. július 1-15-ig minden hétköznap 10-18 óra között

A pályázat követelményei:
A vizuális pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóságnak, azaz a festmények, fotók és grafikák keretezve, keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között legyenek elhelyezve, a térbeli alkotások kiállíthatóságának feltétele a stabil alapzat.
Az alkotásra (hátoldalára vagy aljára) jól láthatóan, olvashatóan fel kell tüntetni a mű alkotóját és címét
A kiírás témájában komponált zeneműveket kottán és cd-n is kérjük benyújtani
Az irodalmi műveket (vers, próza, novella, stb.) email-ben és postai úton, nyomtatva, a szerző aláírásával ellátva is várjuk.
A filmeket és előadó művészeti produkciókat dvd-n kérjük beküldeni
Egy alkotó maximum 2 db művel pályázhat
Az átvételkor rögzítjük az alkotó (név, cím, telefonszám, email-cím) valamint a mű adatait.

A részvétel feltételei:
- előzetes regisztráció a muvhaz@zsambek.hu email címen 2012.június 15-ig
- 1 500 Ft nevezési díj befizetése rózsaszín postai csekken 2012.június15-ig az alábbi címre: Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár, 2072 Zsámbék, Etyeki u.2. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: “Zsámbék, ahogy én látom, pályázat nevezési díj”

A pályázat értékelése:
A kiírás feltételeinek nem megfelelő, valamint a határidőn túl beérkező munkákat kizárjuk a pályázatból
előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek Zsámbék valamely műemlékét egyedi, személyes nézőpontból mutatják be.

A szakmai zsűri tagjai Zsámbékon élő prominens alkotók.

A pályázat díjazása:
A pályázat eredményhirdetése a Zsámbéki Szombatok utolsó napjának kiemelt eseménye lesz 2o12.július 28-án szombaton, 15 órakor.
A rendezvény keretében a Zsámbéki Művelődési Házban kiállítás nyílik a legjobb alkotásokból és gálaműsor keretében bemutatjuk a beérkezett legjobb filmeket, irodalmi alkotásokat és előadó művészeti produkciókat.
A tárlat és műsor a továbbiakban vándorkiállításként él tovább és meghívást kap a Zsámbéki-medence több településére, 4 csillagos szállodákba és közművelődési intézményekbe, bemutatkozási lehetőséget biztosítva ezzel az alkotóknak.
A kiállítandó művekről és a díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt.
Valamennyi résztvevő emléklapot kap.
A kiemelkedő alkotásokat a zsűri szakmai véleménye alapján elismerő oklevéllel, valamint értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

A pályázat benyújtásának helye: Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár - Zsámbéki Művelődési Ház, 2o72 Zsámbék, Etyeki u.2.

A pályázat benyújtásának módja:
Személyesen, vagy postai úton

A pályázat benyújtásának ideje: 2012. július 1-15-ig minden hétköznap 10-18 óra között. Ettől eltérő időpontban előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

Információ: Balázs Mónika Csilla (e-mail: muvhaz@zsambek.hu , telefon:23-340 694, mobil: +36 20-665 9464

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése