Az 5000 éves Kína - gyermekpályázat

A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Az 5000 éves Kína” címmel.

Pályázatunkkal arra a kérdésre keressük a választ, hogy a mai magyar gyermekeknek mi jut eszébe Kínáról, esetleg a sárkány vagy a pekingi opera, netán a kínai Nagy Fal? Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar társadalom figyelmét a több ezeréves kínai kultúra sokszínűségére felhívni, hogy gyermekeink már gyerekkorukban megismerhessék eme varázslatos világ egy-egy szegletét.

Levélben várjuk a pályázók rajzait, festményeit, montázsát vagy akár fogalmazását…, hogy közösen felfedezzük Kína csodálatos világát! 

Pályázati határidő: 2013. január 15.

Habár napjainkban Kínát, a világ egyik legnagyobb gazdaságaként, legnépesebb államaként emlegetjük - 1,3 milliárd lakosával -, nem szabad elfelejtenünk, hogy Kína egyben a világ egyik legősibb civilizációja is, a maga páratlan történelmével, egyedülálló hagyományával, különleges nyelvével és művészetével, de említhetnénk akár a nem mindennapi konyháját is. Ha azt mondjuk Kína, sokaknak az ókorból ismert találmányok: a papír, az iránytű, a nyomtatás, a puskapor, a porcelán vagy a selyem jut eszébe, mások viszont a tiltott várossal, a Nagy Fallal, a Sárga-heggyel (Huang-san), a pagodákkal, az akupunktúrával, a Kung Fu-val, a teafőzés művészetével azonosítják az országot. Kínában egyesül a múlt és a jövő. Az ország sokszínűségét jól jelképezi a császárok városa Peking vagy a felhőkarcolóiról ismert Shanghai, de Kína adta a világnak többek között Konfuciusz és Lao-ce filozófusokat is. Az itt felsoroltak közül, bárki bármelyiket is említi, mindenkinek igaza van, hiszen az mind része az 5000 éves Kínának.

Nevezési kategóriák

Egyéni
Óvodás gyerekek
Alsó tagozatos diákok
Felső tagozatos diákok

Csoportos
Óvodás csoportok
Alsó tagozatos osztályok

Alkalmazott technikák, formák:
Rajzolás, festés, képregény, szobor, figura…
vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, kollázs, vegyes technika, fotóalbum, fotómontázs

Nevezési feltételek
Egy pályázó maximum két alkotással indulhat a versenyen.

Kizárólag olyan pályaművet fogadunk el, mellyel más pályázaton nem indult az alkotó.

A pályázaton kizárólag saját alkotással lehet részt venni.

Csoportos nevezésnek minősül, amennyiben az óvodai vagy iskolás csoport legalább 75 %-a hozzájárul a mű elkészítéséhez.

A pályázati anyag beküldésével a pályázó automatikusan elfogadja a pályázat részvételi kiírásában foglaltakat és hozzájárul, hogy a szervező a beküldött és kiválasztott alkotásokat a honlapján, promóciós anyagaiban, rendezvényein térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja, a pályaműveket kiállításokon, rendezvényeken szerepeltesse.

Az alkotó nevét, életkorát, nevezési kategóriát, az elérhetőségét (cím, telefon, e-mail cím) és a pályamű címét kérjük a mellékelt nevezési lapon és a beküldött munka hátoldalán vagy alján olvashatóan feltüntetni. Csoportos nevezés esetén az oktatási intézmény adatait, a csoport nevét is kérjük megküldeni.

A szervezőket nem terheli felelősség az olvashatatlan vagy téves adatszolgáltatásból eredendően.

A pályamű elküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez.

A pályamű beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy az alkotás a versenyt követően további felhasználásra kerüljön (a pályaművet nem kapja vissza az alkotó).

A pályaművek beküldése:
Beküldési határidő: 2013. január 15.

Beküldési cím: Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület 1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 38.
A borítékra kérjük ráírni: „Az 5000 éves Kína”
Az eredményhirdetésre 2012. február 15-ig kerül sor.
A nyerteseket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyszínéről.
Az elbírálás szempontjai:
A pályázat szabályainak betartása.
A pályaművek beküldési feltételeinek teljesülése.
A benyújtott alkotásnak a pályázati címhez való kreatív kapcsolódása.
Minden nevezési kategóriában a 3 legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazzuk.
A kiemelkedően kreatív munkák beküldőit különdíjjal jutalmazzuk.
Amennyiben a gyerekek szülei és felkészítő pedagógusai is kedvet kapnak saját (egyéni) alkotás készítéséhez, sorsoláson vesznek részt. A szerencsés nyerteseket szintén díjazni fogjuk.
A „Legaktívabb pedagógus” díjat és egy 2 személyes wellness hétvégét nyer az a pedagógus, aki a beküldött pályamunka színvonala, ötletessége alapján - megítélhetően - a legjelentősebben hozzájárult az alkotás sikerességéhez.

Támogatóink jóvoltából sok-sok értékes nyeremény vár a pályázókra (kétnapos osztálykirándulás félpanziós ellátással, kínai étteremben ebéd osztálynak, Kung Fu bemutató osztályok, iskolák számára, egy osztály diákjainak a kínai írásjelek való megismertetése saját nevük leírásával, teaszertartás bemutatása, táblagép, okostelefon, értékes könyvek, ajándékok és még sok meglepetés…)

Jó munkát kíván a pályázat kiírója a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület!

További együttműködő partnerek:

Konfuciusz Intézet, Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Nevezési lap letöltése: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése