Fotópályázat a Jazz Jegyében

Fotópályázat a Jazz Jegyében - Kiállításmegnyitó

2012. november 28-án ünnepélyes körülmények között nyílt meg a Fotópályázat a Jazz Jegyében pályázatra beérkezett alkotások legjobb fotográfiáiból rendezett kiállítás.

A kiállítás 2013. február 28-ig ingyenesen megtekinthető a bánki Tó Wellness Hotel rendezvénytermében

A megnyitón részt vettek a kiállításra beválogatott képek fotósai, a háromtagú szakmai zsűri és a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány meghívott vendégei.

Bővebb információk a hajtás után!

Az esemény moderátora a Louis Armstrong Jazzfesztivál házigazdája, Rókusfalvy Pál volt. A megnyitó keretében köszöntötte a résztvevőket Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője, aki a jazz zene és a fotóművészet, a két kihalófélben lévőnek hitt műfaj kapcsolatáról, újjászületéséről, értékeiről beszélt.

Eifert János, elismert fotóművész, a pályázat zsűrijének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket, a pályaművek magas színvonaláról, a kiállított képek művészi értékéről számolt be a szakmai közönségnek.

Bánk község nevében Ivanics András polgármester Úr köszöntötte a vendégeket, aki megemlékezett Joe Murányiról, aki a Louis Armstrong Jazzfesztivál házigazdájaként fontos szereplő volt Bánk életében is.

A kiállításon tiszteletét tette a szakmai zsűri további két tagja, az elismert fotóművészek, Siklós Péter és Markovics Ferenc is.

A pályázók és nyertes fotósok nyereményeit Dr. Túry Endréné, a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány kuratóriumi tagja és Eifert János, a zsűri elnöke, adták át.A fotókiállításra beválogatott fotósok és a szakmai zsűri tagjai (további képek letölthetőek a képre kattintva)
A pályázat a számok tükrében: 

Ø Több mint 400 beküldött alkotás, 40 pályázótól,

Ø 3 kategória,

Ø 40 kiállított fotó 15 fotóstól.

Díjazott képek:

I. kategória, Jazz: Molnár Ferenc - Extázis

II. kategória, Louis Armstrong Jazzfesztivál: Fagyas Róbert - Impression

III. kategória, A kulisszák mögött: Sánta István Csaba: Alvin Queen, Reggie Johnson és Csík Gusztáv

Fődíj, összteljesítmény alapján: Juhász G. Tamás

A kiállításmegnyitón készült fotók az alábbi linken érhetőek el:

https://picasaweb.google.com/113736818385642384207/JazzFotokiallitas?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLuTnqWa_6-z2gE&feat=directlink

Eifert János fotóművész beszámolója saját blogján:

http://eifert.hu/blog/

Jazz Fotókiállítás

Megtekinthető: 2012. november 29. – 2013. február 28.

A napi nyitva tartásokról érdeklődjön a Tó Hotel elérhetőségein.

Helyszín: Tó Wellness Hotel, Bánk, Petőfi u. 73.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése