Pályázati felhívás utcabútor tervezésére Riva 1920

Kiíró: Riva Industria Mobili, Venice Foundation és az Expo Venice
Beadási határidő: 2011. május 31.
Pályázat tárgya: A verseny célja: Lombardia Cantù településén székelő, a termékeit RIVA 1920 védjegy alatt forgalmazó Riva Industria Mobili cég ötletpályázatot hirdet kültéri pad /ülőalkalmatosság tervezésére, a Venice Foundation és az Expo Venice társaságokkal karöltve.





A terv központi elemét a velencei fa kikötőbakok és a kerékvetők felhasználása vagy újraértelmezése kell hogy képezze. A koncepcióban másodlagos anyagok is felhasználhatók (másfajta fák, fém, üveg, stb.).

Részvételi feltételek: A verseny nyitott minden felnőtt számára.
1. kategória: 26 év alattiak
Hallgatók, építészek, dizájnerek - akik már végeztek, vagy még Építészkaron, Dizájn- vagy Művészeti Intézményben tanulnak és 2011. 02. 28-ig nem töltik be 26. életévüket.
2. kategória: 26 év felettiek
Hallgatók, építészek, dizájnerek - akik már végeztek, vagy még a fenti intézményekben tanulnak és 2011. 02. 28-ig betöltik 26. életévüket.
Csoportos részvétel mindkét kategóriában megengedett. Ebben az esetben a résztvevőknek valakit ki kell jelölniük vezetőnek, és ezt hivatalos nyilatkozatként minden résztvevőnek alá kell írnia és csatolni kell a nevezési laphoz. A csoport vezetője a tényleges pályázó a verseny szervezői számára, ő jogosult bármilyen díj elnyerésére.

Nevezés
Minden résztvevőnek egy darab kültéri pad/ülőalkalmatosság tervét kell benyújtania A3 méretű lapokon, kemény kartonra kasírozva. A lapok tetején elhelyezett sávban csak a terv nevét és a megfelelő kategóriát kell feltüntetni (1. vagy 2.). Ajánlott 2-4 darab tervlap benyújtása.
A pályázók bármilyen technikát használhatnak a terv elkészítéséhez. A tervet kísérheti kis modell, ha azt a nevezők szükségesnek tartják. A munkát a terv digitális változatával együtt kell benyújtani, PDF-JPEG vagy DWG formátumban.
A tervhez mellékelt rövid leírás tartalmazza a terv nevét/címét, valamint az alkalmazott méreteket és anyagok megnevezését.
A benyújtott tervnek eredetinek és önállónak kell lennie. Abban az esetben, ha felmerül a plágium gyanúja, bármely kiadott díj semmissé válik és visszavonásra kerül.

Anonimitás
A verseny minden résztvevőjének anonimnak kell lennie. A terv különböző elemein csupán a terv címét és a kategóriát lehet feltüntetni. (A feladó neve a posta vagy a futárszolgálat által igényelt mértékben megjelenhet a csomagoláson). A részvételi kategóriát a pályázati anyag külső csomagolásán is fel kell tüntetni.
A szerző(k) nevét egy lezárt borítékban kell mellékelni, amelynek a külső oldalán csupán a terv nevét és a részvételi kategóriát szabad feltüntetni. A borítékba tett lapon a következő adatokat kell megadni:
1. kategória - 26 év alattiak esetén
- keresztnév, vezetéknév, cím, telefon-, vagy faxszám, email-cím, születési idő
- diploma, végbizonyítvány másolata, vagy az építészeti karra/művészeti intézménybe való felvételt igazoló irat másolata
2. kategória - 26 év felettiek esetén
- keresztnév, vezetéknév, cím, telefon-, vagy faxszám, email-cím, születési idő
- diploma, végbizonyítvány másolata, vagy az építészeti karra/művészeti intézménybe való felvételt igazoló irat másolata
Csoportos részvétel esetén a nevezésnek a tagok által aláírt, a csoportvezető kinevezését igazoló nyilatkozatot is tartalmaznia kell. Az egyéni résztvevőkre vonatkozó feltételek ebben az esetben a csoport vezetőjére és az összes résztvevőre is egyaránt érvényesek.

Határidő: a munkák beérkezésének határideje 2011. május 31.
A pályázati anyagot az alábbi címre kell küldeni:
RIVA INDUSTRIA MOBILI SPA
Via Milano 137
22063 Cantù (CO)
A csomagoláson fel kell tüntetni:
1º Competition of Ideas  “Tra le Briccole di Venezia”
Postai vagy futárszolgálat útján történő kézbesítés esetén a postai bélyegző vagy a szállítólevél dátuma a döntő.
Zsűri
A nyertes pályázatot egy egyetemi tanárokból, építészekből és dizájnerekből álló szakértő zsűri fogja kiválasztani. A zsűri csak a pályázati feltételeknek megfelelő pályamunkákat fogja értékelni, eredetiségük, valamint a tervezett tárgy esztétikai és funkcionális értékei alapján, figyelembe véve a kommunikációs szempontokat és a terv előadásmódját is.
A zsűri döntését egyszerű szótöbbséggel hozza meg. A tanácskozás titkár által felvett jegyzőkönyvét a zsűri minden tagja aláírásával hitelesíti, akkor válik elfogadottá. A zsűri döntése véglegesnek tekintendő.
A pályázat eredménye
A nyertes pályázatokat készítő szerzők (csoportvezetők) email-ben kapnak értesítést a végeredményről, legkésőbb 2011. június 30-ig.
Díjak
Összesen hat pályamű kerül díjazásra, mindkét kategóriában három-három. A pályázat összdíjazása 12.000 EUR, amely a következők alapján kerül felosztásra:
  • 1. díj mindkét kategóriában: 3000 EUR
  • 2. díj mindkét kategóriában: 2000 EUR
  • 3. díj mindkét kategóriában: 1000 EUR
Mind a hat nyertes munkájából prototípus készül. Ha a termék piacképesnek tűnik, a RIVA 1920 értékesítési hálózatában forgalmazásra kerül. Ebben az esetben a tervezőt a versenytől független, szerződésben meghatározott jogdíj illeti meg.

A pályaművek tulajdonjoga
A beküldött pályamunkákat a zsűri nem küldi vissza, de azok a szerzők tulajdonában maradnak. A termékek bármilyen célú felhasználása esetén a kiíró először közvetlenül a szerzőktől kér engedélyt.
Szerzői jogok
A verseny résztvevőinek tervükhöz fűződő szerzői joga megmarad. Amennyiben a RIVA Industria Mobili S.p.A. bármely más zsűrizett terméket - a verseny eredményétől függetlenül - gyártani szeretne, ennek tisztázása külön szerződésben történik az érintett szerzővel.

A verseny szabályainak elfogadása
A versenyen való részvétel feltételezi a szabályok elfogadását és valós személyi adatok használatát a vonatkozó törvények alapján. A RIVA ndustria Mobili S.p.A. felelős az adatok védelméért.

További információ:
RIVA ndustria Mobili S.p.A.
Sajtóiroda
Via Milano 137
22063 Cantù - CO - Italia
tel.: +39 031 73 30 94
fax: +39 031 73 34 13

email: riva1920/kukac/riva1920.it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése