Pályázat festőművészeknek

Képzőművészeti pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet elsősorban festőművészek számára a Muzsikál az Erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából.

Minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A Muzsikál az erdő alapgondolata a fenntarthatóság megvalósításának hitéből táplálkozik. Fenntartható emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. A fenntarthatóság csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk. Ez a jövő útja, ez a Muzsikál az Erdő jövőképe.

Pályázati határidő: 2013. május 15. 

A Muzsikál az Erdő- Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene segítségével. A művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme. Helyi közösségépítés a helyi közösségek összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.

A rendezvénysorozat 9 napos, minden nap más-más település köré szerveződik a rendezvény, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Kivisszük az embereket az erdőbe.

„Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a fenti gondolatok.

A képzőművészeti alkotások technikája, mérete szabadon választott.

A művek beadási határideje: 2013. május 15.

Cím: Muzsikál az erdő Alapítvány 3060 Pásztó, Tari u. 7.

Zsűri: Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el.

Díjazás: Az arra érdemes alkotásokból a 10. jubileumi Muzsikál az Erdő rendezvénysorozatán kiállítást szervezünk.

I.hely: 100 000 HUF

II.– III. hely: értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

Bővebben: www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni: Kontra Marika Szvita szvitaster@gmail.com vagy +36 20 / 918 50 70

Szabó Lajos muzsikal@gmail.com

Szabó Lajos
erdőmérnök,
az alapítvány elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése