Esszépályázat - MEGHOSSZABBÍTVA

A Silentium Kör, A Magyar Esszé Oldala és a Pentelei Irodalmi Köresszépályázatot hirdet Weöres Sándor Arc poetica című költeménye nyomán!

A PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ FEBRUÁR 28.-RA MÓDOSULT!

A pályázat témája és tárgya:
A pályázó a mű alapján maximum 3 A/4-s oldal terjedelemben, esszészerűen írja le, hogy milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőle ez a vers és, hogy a mű üzenete miért lehet aktuális ma is, hogyan tudjuk azt a jelenre vetíteni.

Formai követelmények: A pályáztatni kívánt írásművet word dokumentumban kell elküldeni a weorespalyazat@gmail.comemail címre a szerző nevének megjelölésével. A pályaműnek címet külön nem kell adni. Egy írás nem lehet hosszabb 3 A/4-s oldalnál, a betűtípusnak Times New Romannak kell lennie, 12-es betűmérettel, normál sortávolsággal. A margókra vonatkozóan is a Word alapbeállításai az irányadóak.

Tartalmi követelmények: Lásd a témamegjelölésnél.

Nevezés: Jelentkezni még nem publikált és már publikált írásokkal egyaránt lehet.

Beküldési limit: Egy pályázó maximum 3 pályaművel vehet részt a pályázaton.

Beküldési határidő:
2013. január 31.

Részvételi díj: 1000 Ft / pályamű.

A részvételi díjat banki átutalással (Buhalla Gyöngyi: CIB bank, számlaszám: 10700622-62749343-51100005) vagy postai befizetéssel lehet rendezni (Szinay Balázs: 1104 Budapest, Harmat utca 154. IX./39.).

Értékelés: A pályázat végeredménye 2013. február 15-től lesz elérhető. Erről a részvevők személyes email értesítőt is kapnak, illetve tájékozódhatnak a kiírók webes elérhetőségein.

A pályázat legalább 50 pályamű beérkezése esetén tekinthető sikeresnek, ellenkező esetben hosszabbításra lehet számítani.

Nyeremény:

1. helyezett: 10000 Ft értékű pénzjutalom + szereplési lehetőség a Comitatus irodalmi folyóiratban, az Approval magazin esszérovatában és a Pentelei Irodalmi Kör folyóiratában.
2. helyezett: 6000 Ft értékű könyvjutalom + szereplési lehetőség a Comitatus irodalmi folyóiratban, az Approval magazin esszérovatában és a Pentelei Irodalmi Kör folyóiratában.
3. helyezett: 4000 Ft értékű könyvjutalom + szereplési lehetőség a Comitatus irodalmi folyóiratban, az Approval magazin esszérovatában és a Pentelei Irodalmi Kör folyóiratában.

A nyeremény értékek tájékoztató jellegűek. A felajánlásoktól függően ezek összege növekedhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése